Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF glæder sig over kontanthjælpsudmelding fra Venstre

Til gengæld skal Enhedslisten til at komme på banen, hvis partiet ikke vil sende regeringen i armene på Venstre, lyder det fra SF.

Jesper Petersen.
Jesper Petersen.

Venstre har ingen ultimative krav til en reform af kontanthjælpen.

Det er meldingen fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), og meldingen bliver taget godt imod hos SF.

- Det er positivt, at Venstre melder sig mere kompromisvilligt på banen i forhold til at lave en reform af kontanthjælpen og ikke er så stejle på, at den absolut skal give tre milliarder kroner, siger politisk ordfører Jesper Petersen (SF).

Hidtil har Venstre haft et ønske om at få et provenu på tre milliarder fra reformen, men det er fornuftigt, at partiet nu er klar til at vige fra det ønske, mener Jesper Petersen, der kalder det urealistisk at hente tre milliarder.

- Et skud fra hoften er 500 millioner kroner. Det er muligt, at det kan være mere, men jeg tror, det er i dag lag, og det at Venstre har kørt så stejlt med, at det skulle være tre milliarder kroner, har vist mest været for at få deres egne regnestykker til at hænge sammen.

Spørgsmål: I mangler også en stor slat penge i jeres 2020-plan. Er det ikke lidt uambitiøst at sigte efter 500 millioner?

- Sammen med flere andre reformer mener vi, at vi kan finde tre milliarder kroner. Kontanthjælpsreformen er bare en. Jeg synes, det afgørende er, hvordan vi får lavet et kontanthjælpssystem, der bedre end i dag hjælper dem, der er på kontanthjælp og ikke mindst dem, der er på kontanthjælp længe. Det er det, der er sigtet, siger han og peger særligt på de unge.

Ni ud af ti unge, der i dag er på kontanthjælp, har ingen uddannelse. Det skal en ny reform ændre på.

- De er ilde stedt fremover, hvis ikke, vi får hjulpet dem i uddannelse eller arbejde, siger Jesper Petersen, der samtidig opfordrer Enhedslisten til at komme ind i kampen.

- Hvis man ikke vil overlade initiativet til Venstre som forhandlingspartner, så må Enhedslisten melde sig på banen, siger han.

- Regeringen har nu tilsyneladende en villig forhandlingspartner, og hvis Enhedslisten vil have indflydelse på, hvordan reformen bliver skruet sammen, og hvordan pengene bliver brugt, så er det nu, de skal melde sig på banen og være klar til at forhandle, siger Jesper Petersen, der ikke vil pege på en foretrukken forhandlingspartner.

- Vi vil have en kontanthjælpsreform, hvor vi dels får den gennemført og dels kommer så tæt på regeringens politik som muligt. Vi har ingen kvababbelser i forhold til, om det er Enhedslisten, Venstre eller Dansk Folkeparti, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.