Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF forventer borgmester-afgang i Fredericia

Jane Findahl, SF-gruppeformand i Fredericia, regner med, at Thomas Banke forlader borgmesterstolen. Mandag aften mødes byrådet ekstraordinært for at diskutere tilliden til borgmesteren.

Jane Findahl, gruppeformand for SF i Fredericia Byråd, forventer, at Thomas Banke (V) snart er fortid som borgmester. Søndag udtrykte et enigt økonomiudvalg mistillid til ham, og mandag klokken 18 mødes byrådet ekstraordinært for at diskutere tilliden til den 31-årige venstremand.

- Jeg forventer, at byrådet træffer samme beslutning som økonomiudvalget - nemlig, at vi udtrykker mistillid til borgmesteren både som borgmester og byrådsmedlem, siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Selv om et samlet byråd vælger at udtrykke mistillid, kan han blive siddende valgperioden ud.

Spørgsmål: Hvad nu hvis han insisterer på at sidde valgperioden ud?

- Så må vi tage den derfra. Lige nu regner jeg med, at hans parti sørger for, at han ikke bliver siddende, siger Jane Findahl.

Spørgsmål: Regner du med, at han træder tilbage?

- Ja, det gør jeg bestemt, siger hun.

Spørgsmål: Hvem skal være ny borgmester?

- Det ved jeg ikke. Det bliver en ny fase. Det er vi slet ikke begyndt på endnu, vi er nødt til at håndtere en ting ad gangen, siger hun.

Jane Findahl håber, at Thomas Banke tager mistilliden alvorligt og forlader borgmesterposten.

- Det er et råb til ham. Et råb om, at han skal gå. Vi har så mange store potentialer i Fredericia, som vi simpelthen skal videre med - det spærrer borgmesterens sager for, siger Jane Findahl.

Thomas Banke undsiges af også sit eget parti. Venstres gruppeformand, Peder Hvejsel, siger til P4 Trekanten, at Thomas Banke ikke kommer til at stå øverst på partiets liste ved næste års kommunalvalget.

Thomas Banke valgte fredag at gå på orlov efter den seneste tids beskyldninger om morfin- og embedsmisbrug. Socialdemokraterne og SF har modtaget aktindsigt i hans kørselsregnskaber og brug af kommunalt kontokort, og de to partier konstaterer, at der har været et stort rod og mange private træk på kontokortet.

Spørgsmål: Hvordan vil du beskrive det, du har set?

- Meget foruroligende, siger Jane Findahl.

Tilsvarende toner lyder fra borgmesterens eget parti:

- Der er mere end blot sjusk, så vi mener ikke, at vi kan forsvare at fortsætte på den måde, siger gruppeformand Peder Hvejsel (V) til P4 Trekanten.

Søndag beklagede Thomas Banke på sin Facebook-profil:

- Jeg angrer mine fejldispositioner enormt meget, men hver en krone er løbende blev tilbagebetalt til Fredericia Kommune. Jeg er hele vejen igennem blevet oplyst om, at jeg ikke har gjort noget ulovligt, skrev han og oplyste, at han vil bruge sin orlov til at tænke over fremtiden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.