Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF forstår kritik fra soldater

SFs forsvarsordfører har forståelse for soldaternes kritik af, at de ikke er blevet inddraget i forsvarsbesparelserne, men peger på, at det er oppositionen, der har bidraget til utrygheden.

Der er forståelse at hente hos SFs forsvarsordfører, Jonas Dahl, for soldaterne, som i dagens Politiken retter kritik mod forsvarsminister Nick Hækkerup (S) for at være for lukket i forhandlingerne om forsvarets besparelser.

- Jeg kan da godt forstå den utryghed, som bliver skabt i Forsvaret, når vi er i gang med at forhandle et forsvarsforlig, siger Jonas Dahl til Berlingske Nyhedsbureau.

Men SFeren skubber ansvaret videre og peger på, at soldaterne kan takke oppositionen for den utrygge situation.

- Det er dybt beklageligt, at der konsekvent er nogle fra oppositionens side, der lækker oplysninger fra forhandlingerne. Det skader forhandlingsforløbet og giver utryghed blandt soldaterne. Jeg mener i høj grad, at det er oppositionspartierne, der har bidraget til, at vi nu står med den her frustration fra soldaternes og forsvarets side, siger Jonas Dahl, som i øvrigt bakker sin regerings minister op.

- Jeg synes faktisk, forsvarsministeren har optrådt meget åbent og ærligt omkring den proces, der er i gang, og jeg har meget svært ved at se, hvordan han kunne have optrådt anderledes. Han har haft en åben tilgang til det her, men når vi nu er i forhandlingsfasen, er det klart, at vi ikke kan offentliggøre de forskellige forhandlingsudspil, siger SF-ordføreren.

Dansk Folkeparti er uforstående overfor Jonas Dahls beskyldning om, at oppositionen er skyld i utrygheden blandt soldaterne.

- Det er regeringen, der vil spare så sindssygt meget på Forsvaret, så alle sidder og ryster i bukserne over, om de har et job i morgen. Set i bagklogskabens skarpe lys, så skulle vi have inddraget soldaterne og offentliggjort de seneste rapporter, der ligger til grund for nedskæringerne tidligere. Det ville selvfølgelig have skabt en ophedet debat, men debatten er også en god proces, siger forsvarsordfører Marie Krarup (DF).

Hos Centralforeningen for Stampersonel (CS) undrer man sig over forløbet.

- Vi er ikke blevet inddraget på en måde, så vi kunne diskutere med politikerne om de ting, vi mente, kunne være interessante at få i spil, siger Jesper K. Hansen, formand for CS, til BT.

Venstres forsvarsordfører Troels Lund Poulsen oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at han ikke ønsker at kommentere på soldaternes kritik.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.