Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF: Flygtninge og indvandrere skal tage østeuropæeres job

SF foreslår i et nyt udspil, at flygtninge og indvandrere skal tage mange af de ufaglærte job, som østarbejdere i dag er ansat i.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagde i sin nytårstale, at arbejdsløse flygtninge og indvandrere i højere grad skal arbejde for kontanthjælpen. Det skriver Jyllands-Posten.

Regeringen har endnu ikke meldt ud, hvordan det konkret skal foregå, men integrationsordfører for SF Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) opfordrer på forhånd til ikke kun at bruge »pisken« i processen.

Hendes parti kommer i et nyt integrationsudspil med fire bud på, hvordan udfordringen kan løses.

Blandt andet foreslår SF, at mange af de østarbejdere, der i dag arbejder i ufaglærte job, skal erstattes med flygtninge og indvandrere. Det skal ske ved at kortlægge, hvilke brancher der er interessante i dét henseende, og ved at etablere partnerskaber med virksomheder inden for eksempelvis gartneri og rengøring.

»Jeg vil være ked af, hvis det her bliver udlagt som en negativ hetz mod østeuropæere. De har løst mange opgaver, som vi skal være taknemmelige for. Men vi skal gøre en indsats for at få opkvalificeret nydanskerne til at kunne tage de job. Det vil være en gevinst for statskassen,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt til Jyllands-Posten.

Politisk ordfører for Socialdemokraterne Ole Hækkerup (S) understreger, at regeringen tager åbent imod forslag og endnu ikke er færdig med sit udspil.

Han vurderer dog, at de færreste flygtninge på grund af sprogbarrierer og andre udfordringer kan glide ind i ordinære job.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.