Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF får klø i historisk ringe måling

Det er svært at se en vej ud af krisen for SF, hvis partiet bliver ved med at være regeringsparti, siger valgforsker, Rune Stubager.

SFs nye formand Annette Vilhelmsen har ikke formået at vende partiets vælgertilbagegang.
SFs nye formand Annette Vilhelmsen har ikke formået at vende partiets vælgertilbagegang.

SFs vælgerkrise er fortsat med ufortrøden styrke, efter Annette Vilhelmsen (SF) har overtaget formandsposten fra Villy Søvndal (SF).

Det skriver Børsen på baggrund af en meningsmåling foretaget af Greens Analyseinstitut, der viser en vælgertilslutning til SF på bare 5,3 procent. Det er den dårligste tilslutning til partiet, siden Greens begyndte at lave meningsmålinger i 1990.

Ifølge Rune Stubager, der er valgforsker ved Aarhus Universitet, er det svært at se en vej ud af krisen.

- Det er indiskutabelt, at partiet er i en betydelig krise. Det er svært at se nogen udveje, hvis man stadig vil fastholde at være i regering, siger Stubager til Børsen.

Målingen viser også, at under hver femte vælger har et klart billede af, hvad Annette Vilhelmsen står for som leder af SF.

- Sagt på jysk er der både for partiet og for Annette Vilhelmsen plads til forbedring, siger Rune Stubager.

Annette Vilhelmsen har over for Børsen ikke ønsket at kommentere målingen. Politisk ordfører Jesper Petersen (SF) erkender, at tilslutningen ikke er god nok.

- Når vi når frem til valgdagen, er det klart, at så skal billedet være et andet end det, der er i målingen i dag, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.