Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF efterlyser konkrete dagpenge-svar fra regeringen

Pia Olsen Dyhr vil forhandle dagpenge på denne side af valget. I det mindste fortjener vælgerne, at regeringen fortæller klart og tydeligt, hvad den vil på området, siger hun.

Regeringen vil ikke fortælle, hvad den vil på dagpengeområdet, fordi den venter på en rapport fra Dagpengekommissionen. Men tavsheden betyder, at regeringen gør sig skyldig i det samme, som den kritiserer Venstre for i forhold til kontanthjælpen.

Det mener SF-formand Pia Olsen Dyhr (SF), der netop har lanceret en kampagne, som sætter fokus på dagpengene.

»Regeringen har jo selv valgt, at kommissionen først skal komme med sine anbefalinger efter et valg. Det er trist, fordi jeg synes, at danskerne skal vide, hvad de vælger, når de går til valg,« siger hun.

»Jeg står lidt med samme problem, som man kan sige med de borgerlige, når de siger, at de vil indføre et kontanthjælpsloft, men vi kan ikke få at vide, hvad det er for et kontanthjælpsloft,« siger Pia Olsen Dyhr.

SF kalder sin nye kampagne »Det dagpengeproblem du kender« - med slet skjult reference til Socialdemokraternes valgslogan.

»Socialdemokraterne har i de seneste uger lavet kampagner om mange forskellige områder. Men der mangler ét centralt område, som optager danskerne: Dagpenge. Derfor laver vi denne kampagne, som med et glimt i øjet udfylder det hul,« siger Pia Olsen Dyhr.

Hvis regeringen ikke er klar til den store forkromede reform på denne side af valget, mener hun, at den som minimum skal fortælle, hvad den vil.

»Statsministeren har tidligere kaldt dagpengereformen for noget bras, og det kunne jeg ikke være mere enig i. Reformen har været en katastrofe, men hvis Venstre og Dansk Folkeparti igen får regeringsmagten, så er muligheden spildt. Derfor er vi nødt til én gang for alle at løse dét dagpengeproblem, vi desværre kender alt for godt,« siger SF-formanden og uddyber:

»Jeg håber, at regeringen vil bruge det nuværende flertal i Folketinget til at sikre et bedre dagpengesystem. I det mindste bør Socialdemokraterne inden valget melde klart ud, hvordan de vil løse dagpengeproblemet. Det fortjener vælgerne.«

Hovedorganisationerne LO og FTF, der repræsenterer 1,5 millioner lønmodtagere, har netop præsenteret et nyt dagpengeudspil.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.