Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF ærgrer sig over nej til grundlovskommission

SF mener, at grundloven trænger til at blive ændret, men partiet erkender, at det ikke kan lade sig gøre, når de borgerlige siger nej.

Mens Dansk Folkeparti jubler over regeringens beslutning om at droppe den grundlovskommission, som man lovede i regeringsgrundlaget, ærgrer SF sig.

Grundlovsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) mener, at grundloven bør ændres, men erkender samtidig, at hun med Venstre og Dansk Folkepartis modstand har »læst skriften på væggen«.

»Vi ser gerne, at vi får moderniseret grundloven, så den bliver forståelig for alle og enhver. Derudover ser vi gerne, at man får indskrevet sociale rettigheder, miljørettigheder, arbejdstagerrettigheder og inkorporeret menneskerettighedskonventionerne i grundloven,« siger hun.

Selv om Venstre og Dansk Folkeparti ikke støtter en grundlovsrevision, mener Karina Lorentzen Dehnhardt godt, at man kunne have drukket en kop kaffe sammen og drøftet sagen.

»Jeg synes, at det er ærgerligt, at man i det mindste ikke har indkaldt Folketingets partier til en snak om det her, så man kunne se, om der var punkter, hvor vi kunne nå hinanden. Jeg er godt klar over, at Venstre og Dansk Folkeparti ikke er begejstrede for grundlovsændringer, men det kunne godt være, at der havde været områder, hvor vi kunne blive enige«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.