Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF åbner for licens gennem skattebilletten

Ole Sohn er klar til at se på ny finansiering af DR. Han vil dog afvente et udspil fra kulturministeren og DR selv, inden man kommer med konkrete udmeldinger.

ARKIVFOTO. Ole Sohn.
ARKIVFOTO. Ole Sohn.

Når kulturminister Marianne Jelved (R) i denne måned tager hul på forhandlingerne om et nyt medieforlig, så kan det føre til en ændring af den måde, som danskerne betaler deres licens på.

Medieordfører for SF, Ole Sohn (SF), erklærer sig således klar til at se det nuværende system efter i sømmene, uden at han dog ønsker at lægge sig fast på, hvordan et nyt system konkret skal tage sig ud.

»Vi skal have et system, som gør, at alle bidrager til DR. Nu har vi valgt at gøre det gennem licensen. Man kunne også gøre det gennem skattebilletten. Når vi kommer i gang med forhandlingerne, så må vi se på, om vi kan finde en måde, der er mere effektiv og enkel, som gør, at folk betaler deres licens med glæde i højere udstrækning, end de gør i dag,« siger Ole Sohn.

SFs medieordfører understreger, at han først vil se konkrete udspil fra kulturministeren og DR, inden han ønsker at diskutere ændringer af den måde, danskerne i dag betaler på.

»Tingene kan givetvis gøres bedre. Men jeg vil bede om, at de kommer med et oplæg om, hvordan vi på et vidensbaseret grundlag kan skrue et system sammen, som både er effektiv og retfærdigt, og hvor alle føler, at de får noget ud af det - uanset alder.

En undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Berlingske, viser, at 45 procent af de 18-35-årige vil fravælge DR, hvis det dermed gjorde det muligt at slippe for den årlige medielicens på 2.436 kroner.

Ifølge Ole Sohn er »det meget vigtigt, at vi i samfundet har et meget stærkt og stort public service-medie i form af Danmarks Radio«. Han mener, at Danmarks Radio er i gang med at tage hånd om problematikken omkring de unge.

»De er begyndt at prioritere ungdoms-TV i højere grad end tidligere, så den del af deres public service-forpligtelse har de taget på sig. De er sådan set i gang, men den måling viser, at der er lang vej igen,« siger han.

I løbet af foråret ventes det nye medieforlig, som fastlægger fordelingen af licensindtægterne, og en ny public service-aftale, der fastlægger, hvordan DR skal opfylde sine forpligtelser i forhold til loven.

Både SF og Socialdemokraternes ungdomsorganisationer ønsker, at licensen bliver betalt over skatten.

DEBAT | Hvordan skal DR finansieres? Bland dig i debatten her på Berlingskes Facebook-side.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.