Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Serup: Jeg kendte ikke til skattesagens afgørelse

Venstres tidligere toprådgiver Søs Marie Serup Laybourn afviser at hun kendte til afgørelsen i Thornings og Kinnocks skattesag. Hun vidner i dag for Skattesagskommissionen.

Skattesagskommissionen afhører i dag tidligere leder af Venstres pressetjeneste Søs Marie Serup.
Skattesagskommissionen afhører i dag tidligere leder af Venstres pressetjeneste Søs Marie Serup.

Blev Venstres daværende top-spindoktor holdt orienteret om Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks verserende skattesag i 2010?

Det spørgsmål skal Skattesagskommissionen i dag forsøge at få den nu tidligere spindoktor Søs Marie Serup Laybourn til at redegøre for, og alt tyder på, at svaret bliver et nej.

På vej ind til vidneskranken på Fremtidsvej i Buddinge onsdag formiddag erklærede hun, at daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) ikke orienterede hende om sagens afgørelse.

- Jeg har ikke selv set afgørelsen, og jeg ved ikke, om andre i Venstre har set den, fastslog Søs Marie Serup Laybourn, der forlod Venstre i 2011 efter perioder som leder af partiets pressetjeneste og rådgiver for Lars Løkke Rasmussen.

Uden for Skattesagskommissionens lokaler fortalte hun også, at hun aldrig drøftede med Troels Lund Poulsen, om man kunne udnytte skattesagen til fordel for Venstre.

- Vi diskuterede ikke, hvordan Venstre kunne bruge sagen strategisk. Vi talte udelukkende om pressehåndteringen af sagen, understregede den politiske rådgiver.

I den drøftelse indgik også Venstres politiske ordfører, Peter Christensen.

- Peter Christensen og jeg diskuterede, hvordan sagen skulle håndteres, og vi prøvede at holde den på så få hænder som muligt, fordi vi var klar over, det var en potentiel skadelig sag for Venstre. Derfor er det kun Peter Christensen, der har udtalt sig. Det var i hvert fald ikke meningen, at andre skulle udtale sig, sagde Søs Marie Serup Laybourn.

Under dagens afhøring vil Skattesagskommissionen også forsøge at få den tidligere V-rådgiver til at fortælle, hvilken rolle partileder og daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen vidste om skattesagen. Løkke skal vidne til foråret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.