Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Seniorjobordning bliver dyrere end forventet

Beskæftigelsesministeriet forventer, at der bliver brug for fire gange flere seniorjob end forventet.

Arkivfoto. Seniorjobber uddeler madpakker på Parkskolen.
Arkivfoto. Seniorjobber uddeler madpakker på Parkskolen.

Der bliver langt flere, der har krav på et seniorjob end Beskæftigelsesministeriet havde forventet, skriver Jyllands-Posten. Ministeriet vurderede før jul, at antallet af personer i såkaldte seniorjob ville nå op på 1080 i løbet af 2013, men nu lyder forventningen i stedet på fire gange så mange.

Kommunerne har pligt til at skaffe job til personer, der falder ud af dagpengesystemet, få år før de kan komme på efterløn. Men ordningen bør helt afskaffes, mener Michael Ziegler (K), der er formand for kommuneforeningen KLs løn og personaleudvalg.

- Der sidder medarbejdere i kommunerne, som på grund af fyringsrunder har måttet vinke farvel til gode kolleger. De oplever nu, at der med den anden hånd bliver hyret et stort antal seniorjobbere, ikke på grund af kvalifikationer, men alene ud fra alder, siger han.

Liberal Alliance mener, at ordningen med seniorjob er en hån mod andre arbejdsløse som for eksempel nyuddannede, der også har svært ved at finde arbejde.

- Hele ideen om, at man anno 2013 har krav på et job, fordi man har en bestemt alder, er absurd. Det er fuldbyrdet socialisme, mener arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen (LA).

Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Leif Hahn Jensen (S) mener, at ordningen hjælper en gruppe, der har særlig svært ved at finde arbejde.

De risikerer at afslutte livet på arbejdsmarkedet på en rigtig trist måde. Nu hjælper vi mange mennesker i den situation, og det, synes jeg, er godt, siger Leif Lahn Jensen til Jyllands-Posten.

Han lover kommunerne at få de ekstra udgifter til seniorjob dækket.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.