Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Se interview med Lykketoft: Jeg siger ikke farvel til dansk politik

Det var svært at sige nej, forklarer Mogens Lykketoft om sit nye job som formand for FNs generalforsamling. Han understreger, at han agter at vende tilbage til dansk politik.

 

Efter længere tids diplomatisk arbejde på de indre linjer har Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), sikret sig den prestigefulde toppost som formand for FNs generalforsamling.

Lykketoft ser frem til at løfte opgaven og føler sig overbevist om, at han kan gøre en forskel, selvom magten i FN-systemet i store træk ligger i Sikkerhedsrådet, hvor Frankrig, England, Rusland, Kina og USA har fast plads og vetoret over enhver beslutning.

»Selvfølgelig kan man i konkrete situationer gøre en forskel [...] Vi kender jo alle sammen magtforholdene. Vi ved godt, at beslutninger om krig og fred ikke foregår i FN's generalforsamling, men i Sikkerhedsrådet, hvor nogen har vetoret. Men der vil jo være en lang række beslutninger og resolutioner, der bliver fremført, gennemført og forhandlet om,« siger Mogens Lykketoft i et interview med Berlingske.

Lykketoft tiltræder den 15. september 2015 og vil herefter besætte posten som formand for generalforsamlingen i et år Derfor vil han i dette år søge om orlov fra Folketinget, men efterfølgende agter han at vende tilbage til dansk politik, som han fortæller i interviewet med Berlingske, som du kan se ovenover.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.