Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Fakta

Se hovedpunkterne i fleksjobreformen

Lørdag sluttede forhandlingerne om en reform af fleksjob og førtidspension. Ifølge Berlingskes oplysninger er her nogle af hovedpunkterne i aftalen mellem regeringen, Venstre, Liberal Alliance og De Konservative:

* Førtidspensionsområdet: Ressourceforløb erstatter som udgangspunkt førtidspension for personer under 40 år. 1,4 mia. kr. om året til indsatsen i ressourceforløbene.

* I alle kommuner bliver der oprettet rehabiliteringsteam, der skal sikre en koordineret indsats på tværs af myndigheder. Den enkelte får én gennemgående sagsbehandler. Alle får en ydelse på samme niveau, som de modtog inden ressourceforløbet.

* Fleksjobområdet: Fleksjobordningen bevares. Ny tilskudsmodel så tilskuddet fremover bliver reguleret med lønnen. Det betyder, at det ikke længere er de højest lønnede, der får de største tilskud.

* Derudover: Fleksjob bliver midlertidige – bevilliges i op til fem år ad gangen. Alle, der er visiteret til et fleksjob, får fremover ledighedsydelse.

* Ledige fleksjobvisiterede får en aktiv indsats og har ret til seks ugers selvvalgt uddannelse. Fleksjobordning til selvstændige. Disse personer bliver ikke berørt af reformen:

* Alle, der i dag er på førtidspension, bliver ikke berørt af reformen, medmindre de flytter uden for EU/EØS. Folk i fleksjob bliver heller ikke berørt, medmindre de mister deres fleksjob eller skifter til et andet fleksjob.

Reformen træder i kraft fra 1. januar 2013 og vil i 2020 forbedre de offentlige finanser med 1,9 mia. kr.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.