Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sass og Østergaard anbefaler bankunionen

Det vil være en fordel for Danmark at deltage i det fælles banksamarbejde i EU, lyder det fra Henrik Sass Larsen og Morten Østergaard.

Det vil være godt for Danmark at tilslutte sig EUs fælles bankunion, lyder det fra regeringen.

Dog vil der først blive taget endelig stilling, når vi har set, hvordan samarbejdet fungerer i praksis, siger økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), der kalder det »en historisk dag«.

»Vi har deltaget positivt i arbejdet for at få bankunionen udformet og sørget for, at ikke-eurolande kan deltage. Det er også for at skærme danskerne mod nye finansielle kriser. Alle danskere kan nok tydeligt huske, hvad det er for en finanskrise, vi har været igennem, hvor tusindvis af arbejdspladser gik tabt, fordi der ikke var styr på den finansielle sektor,« siger indenrigsministeren.

Han understreger, at bankunionen netop skal sikre, at det er bankerne, der rydder op, og ikke skatteyderne.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) vurderer også, at det vil være en fordel for Danmark at deltage i et styrket banksamarbejde.

»Der er nogle afklaringer, som skal falde på plads eksempelvis omkring realkreditten, så det er ikke et ubetinget ja. Vi har endnu ikke kunne få en endelig afklaring på, hvordan den danske realkreditmodel passer ind i et banktilsyn,« siger han.

Det er også netop på grund af de manglende afklaringer, at Danmark forholder sig afventende lidt endnu.

Men realkreditinstitutterne har ikke noget at frygte, siger Morten Østergaard.

»Nu starter arbejdet med at få afklaret de tingene i forhold til vores særegne måde at finansiere huskøb på i Danmark, der adskiller sig fra andre europæiske lande. Og det vil vi selvfølgelig beholde. Det her handler om at sikre, at danskerne får et stærkt værn mod nye kriser. Og vores realkreditinstitutter er noget, vi vil sikre i fremtiden,« siger økonomi- og indenrigsministeren.

Et endeligt ja til bankunionen kræver alene et flertal i Folketinget og ikke en folkeafstemning, fordi Danmark ifølge Justitsministeriet ikke afgiver suverænitet ved at gå med i ordningen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.