Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sass: Kup-rygter er gået i selvsving

Spekulationerne om, at Socialdemokraterne ønsker sig en ny formand, er formentlig ikke til at stoppe, siger partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen.

Socialdemokratiernes Henrik Sass Larsen siger, at bliver svært at stoppe kuprygter, selv om han har slået fast, at Helle Thorning-Schmidt ikke er truet på posten som formand.
Socialdemokratiernes Henrik Sass Larsen siger, at bliver svært at stoppe kuprygter, selv om han har slået fast, at Helle Thorning-Schmidt ikke er truet på posten som formand.

Inden for de seneste fire uger har Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen (S) fået »50 forskellige henvendelser« fra journalister, der har bedt om hans holdning til spekulationerne om, at der lægges interne kupplaner mod statsminister og partiformand Helle Thorning-Schmidt (S).

Det fortæller Henrik Sass Larsen til Berlingske nyhedsbureau.

- Det går i selvsving. Og det, at jeg ikke siger noget, gør, at jeg bliver inddraget i alle mulige spekulationer om, at man vil udskifte formanden. Og nu bruger jeg simpelthen lejligheden til at sige: Det er ikke nogen mulighed, både fordi det ikke er ønskeligt, og fordi det på ingen måde løser problemerne, siger gruppeformanden, der fredag er på forsiden af Børsen med sin blanke afvisning af kupplanerne.

Tror du, at spekulationerne stopper med din udmelding nu?

- Sikkert ikke. Men det gør det i hvert fald for mit vedkommende, siger han.

Flere politiske kommentatorer undrer sig over, hvorfor Sass først afviser spekulationerne nu - og altså ikke for to uger siden, da rygterne for alvor svirrede om dronningemord efter en artikel i Weekendavisen. Her udtrykte flere højtstående, unavngivne socialdemokrater utilfredshed med Thornings lederskab.

- I sidste uge var der en forside på en af morgenaviserne, hvor jeg blev inddraget i diskussionen, om der var planer om at udskifte Thorning-Schmidt. I dag er der en meningsmåling, hvor man spørger befolkningen om det, så det kommer jo hele tiden. Der opstår spekulationer hele tiden, siger Henrik Sass Larsen.

Allerede før jul begyndte der at blive spekuleret i socialdemokratisk formandsopgør. Det skete efter, at finansminister Bjarne Corydon (S) i et interview til TV 2 blev spurgt til sine ambitioner om at blive partiformand. Her svarede han, at man »ikke skråt kan afvise eller give garantier for noget som helst.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.