Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sass får højere honorar som gruppeformand end forgængeren

Socialdemokraterne giver Henrik Sass Larsen 25.000 kroner om måneden for at være gruppeformand - et honorar, hans forgænger ikke fik.

Socialdemokraterne har undtagelsesvist valgt at betale et honorar på 25.000 kroner om måneden fra maj 2012 til maj 2013 til Henrik Sass Larsen for at være gruppeformand, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Beslutningen blev truffet af hovedbestyrelsen i november i år, men flere medlemmer af bestyrelsen og folketingsgruppen, der ønsker at være anonyme, kritiserer den over for avisen.

- Partiet mangler penge, og derfor er det mærkeligt at disponere midlerne på den måde. Beløbet lyder voldsomt, og det er mærkeligt, at sådan en ordning er gået igennem hovedbestyrelsen, siger et folketingsmedlem til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Også en række hovedbestyrelsesmedlemmer kritiserer honoraret, der i størrelse svarer til lønnen for mange af partiets kernevælgere.

- Det er bare ikke et særlig godt signal, når mange af vores medlemmer leverer en stor frivillig arbejdskraft, og så vælger man at betale Sass et ekstra beløb oven i den gode løn, som han allerede får som medlem af Folketinget, siger et hovedbestyrelsesmedlem.

Som alle andre folketingsmedlemmer får Henrik Sass Larsen et månedligt vederlag på 50.054 kroner.

Da hovedbestyrelsen i november godkendte honoraret, skete det ifølge mødereferatet ved, at »hovedbestyrelsen tilkendegav, at man anså dette for at være en undtagelse, hvorefter man godkendte indstillingen«, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ifølge avisens oplysninger blev der også i 1990erne udbetalt honorar til gruppeformanden, men den praksis blev ikke genoptaget i forhold til Mogens Jensen (S), der var gruppeformand fra valget i 2011 og frem til maj 2012, hvor Henrik Sass Larsen overtog posten.

Partisekretær Lars Midtiby forklarer beslutningen med den arbejdsbyrde, der påhviler gruppeformanden, men vil ikke overfor Morgenavisen Jyllands-Posten kommentere, om det er rimeligt, at medlemmernes kontingent går til en gruppeformand, der i forvejen får løn af Folketinget.

Henrik Sass Larsen har ikke reageret på avisens henvendelser.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.