Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sareen dropper omstridt handicapforslag

Socialminister Manu Sareen stopper regeringens foreslåede ændring af serviceloven på handicapområdet efter massiv kritik fra forskellige organisationer.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Hård kritik får nu socialminister Manu Sareen (R) til at droppe en udskældt ændring af serviceloven på handicapområdet, som regeringen ellers har lagt op til. Det skriver DR Nyheder.

»Jeg har valgt at lytte til de høringssvar, der er kommet. De er ret kritiske og siger, at det ikke er en måde, man ønsker lovforslaget skruet sammen på. Og jeg synes alt andet lige, at når man har en høring - når man hører borgere - så har man selvfølgelig også pligt til at lytte til de høringssvar, der er kommet,« siger Manu Sareen til DR Nyheder.

Kritikken kommer fra organisationer som LEV, Dansk Handicap Forbund og Landsforeningen for Socialpædagoger. De frygter blandt andet, at den foreslåede ændring af serviceloven vil betyde, at udviklingshæmmede og andre med handicap ikke længere vil have ret til at komme uden for deres institution eller bosted for at deltage i beskyttet beskæftigelse eller aktivitetstilbud sammen med ligeværdige.

Den ændring, regeringen lægger op til, vil nemlig give kommunerne mulighed for at tilbyde socialpædagogisk bistand inden for hjemmets fire vægge i stedet for aktiviteter ude i samfundet.

I dag er det en lovsikret ret at komme i eksempelvis beskyttet beskæftigelse.

Manu Sareen oplyser, at ordførerne på området mødes 27. januar for at drøfte de forskellige kritikpunkter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.