Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Samuelsen: Vi skal værne om friheden

Detailregulering af borgerne kvæler vores frihed. Sådan siger Liberal Alliances partileder Anders Samuelsen i sin grundlovstale.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

»Frihed er stadig det bedste guld, og det er friheden, som demokratiet skal værne om,« siger Anders Samuelsen (LA) fra talerstolen i Sønderborg på dagens første grundlovsmøde for hans vedkommende.

»Når størstedelen af partierne deltager i et perspektivløst troværdighedskapløb om at blive det bedste socialdemokrati, ja så forvitrer demokratiet. Tilbage bliver så en millimetermåling af anklager om muligt sort arbejde, gratis underbukser, skattetænkning og brudte, urealistiske valgløfter. Alt dette bliver suppleret af en gennemtrængende detailstyring af borgerne, der kvæler det bedste guld: Friheden. Det kan vi ikke være tjent med,« siger Anders Samuelsen.

»Efter bilagsballaden starter den politiske hverdag nu igen. Liberal Alliances fredning af Venstre og Løkke er forbi: Liberal Alliance vil morgen, middag og aften udsætte Venstre for al den kritik af deres politik, de har fortjent. For når de opfører sig som socialdemokrater, så er det et fuldtidsarbejde for os i Liberal Alliance at rydde op efter dem og pudse det liberale arvesølv af.«

Derfor opfordrer lederen af Danmarks mest liberale parti til, at partierne igen skal konkurrere på anskuelser og ikke personsager.

»Det er nødvendigt, hvis demokratiet igen skal være kendetegnet ved at være den styreform, hvor borgerne kontrollerer staten og ikke som nu, hvor staten kontrollerer borgerne ned i mindste detalje.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.