Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Samuelsen: Vi går ikke i regering for ministerbilernes skyld

Liberal Alliance har øvet sig nok. Nu er partiet blevet voksent og er klar til at tage et voksent ansvar i dansk politik.

Anders Samuelsen under Liberal Alliances landsmøde.
Anders Samuelsen under Liberal Alliances landsmøde.

De har trænet i fire år. De har forberedt sig. De har knoklet. Og nu er de for alvor klar til valgkamp. Og klar til at gå i regering, hvis vindene blæser den rigtige vej, når krydserne skal sættes.

Sådan lyder budskabet fra Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen (LA), på partiets landsmøde i København lørdag. Mange ting er lykkes for partiet i disse år, siger han.

»Vi er så klar til et godt valg. Vi er klar til at tage ansvar, vi er klar til at gå hele vejen, og vi glæder os,« lød det fra Samuelsen fra talerstolen i Tivoli Congress Center.

Og han vil gerne føre partiet hele vejen ind i en blå regering med Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti.

»Politik udvikler sig. For bare to år siden var Venstre på vej op mod 40 procent og Dansk Folkeparti lå tæt på 10 procent. Nu ligger de omkring 20 procent begge to. Derfor kan det være relevant at diskutere, om det er en god ide for Liberal Alliance at gå ind i en regering. Det er vi klar til. Det er ikke ministerbilerne, der skal afgøre det. Det er indflydelsen,« siger Anders Samuelsen.

Og den får man ikke nødvendigvis mest af. Til BT siger Samuelsen lidt spøgende, at han jo kunne blive minister for »en mindre offentlig sektor«.

»For ti år siden havde jeg ambitionen om at blive minister. Sådan er det at være en ung politiker. Nu er jeg en gammel gråskægget politiker, og jeg har helt ærligt ikke den ambition. Det farlige ved at blive minister er, at ens tid bliver blokeret af apparatet, og at det bliver svært at tænke overordnede tanker,« siger han til avisen.

Og løfterne fra Liberal Alliance lyder også som store tanker. Ingen i den offentlige sektor vil miste arbejdet under de liberale, selvom sektoren skal slankes, lover partilederen.

»Der er 60.000, der forlader den offentlige sektor hvert år, fordi de går på pension eller får et andet job. Så derfor kan det her lade sig gøre uden at en eneste skal frygte for sin stilling. Tværtimod skal de føle, at nu kommer der endelig nogen, der respekterer deres faglighed. Det vil jeg godt give en garanti for,« siger han.

Og udlændingepolitikken er også faldet på plads.

»Alle er velkomne, hvis man har job på hånden. De første fem år må man ikke tage fra de offentlige kasser. Man må gerne tage sin ægtefælle med, men de må ikke tage noget fra de offentlige kasser. De må bruge skoler og så videre, men de skal tegne en sundhedsforsikring, som så giver skattefradrag. Begår man kriminalitet, ryger man ud med første tog, fly eller båd,« siger Anders Samuelsen, som heller ikke vil gøre forskel på, hvilken nationalitet man har som udlænding, hvilket Venstre har lagt op til.

Selvom det nok ikke er alle elementerne i partiets 2025-plan, der kan realiseres efter næste valg, så er der kommet mere styr på tropperne i Liberal Alliance. Som partiets storsponsor Lars Seier Christensen fra Saxo Bank sagde fra talerstolen:

»Vi er gået fra kaotiske tilstande og nul procent i meningsmålingerne til fremgang. Vi kan se, at vi er ved at lykkes med det projekt, vi satte i gang. Men der mangler, at Liberal Alliance får reel indflydelse.«

Det kommende folketingsvalg vil vise, om den tid er kommet nu.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.