Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Samuelsen til Thorning: Der ér en snuptagsløsning

Der er en simpel løsning, der vil forbedre danske virksomheders konkurrenceevne, lyder det fra Liberal Alliance, der opfordrer statsminister Helle Thorning-Schmidt til at komme ud af starthullerne.

Det er slet ikke svært at forbedre de danske virksomheders konkurrenceevne.

Sådan lyder det fra Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen (LA), efter statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har afholdt den årlige nytårstale.

Her peger statsministeren på, at en af de store udfordringer, som Danmark står over for, er en svækket konkurrenceevne.

- Jeg ville ønske, at jeg her i aften kunne komme med en snuptagsløsning, som en-to-tre ville genoprette konkurrenceevnen, så vi kunne få flere arbejdspladser og råd til ny velfærd. Men så enkelt er det ikke, sagde Helle Thorning-Schmidt i sin tale.

Men den køber Anders Samuelsen ikke.

- Når hun siger, at der ikke er nogen snuptagsløsning, så passer det ikke. Hun kan bare komme i gang, siger han.

- Vi skal stoppe med at tale om, at verden er gået i stå, og at der er krise. Vi kan sagtens gøre noget herhjemme selv. Der er andre lande i verden, hvor der er vækst, og hvor man tordner fremad, og forskellen mellem de lande og Danmark er, at der er nogle politikere i de lande, der skaber rammer for erhvervslivet, der gør, at de kan vækste, siger Anders Samuelsen.

I sin tale peger Helle Thorning-Schmidt blandt andet på løntilbageholdenhed og uddannelse, som noget af det vigtigste i forhold til at ruste Danmark til fremtiden, men det er en alt for defensiv tilgang til dansk økonomi, mener Anders Samuelsen.

- Hvorfor ikke kombinere det med at sikre, at skatterne bliver sat ned, så vi kan tiltrække nye arbejdspladser og virksomheder. Mere kompliceret er det ikke, siger han.

- Det, vi skal gøre, er at komme med en samlet pakke, der rykker danske virksomheder langt frem, og det kan vi gøre, hvis vi sænker skatterne, så ville der ske rigtig meget, siger Anders Samuelsen, der dog roser statsministeren for at betone vigtige værdier.

- Jeg kan godt lide, at hun slår på danske værdier som frihed og fællesskab. Det, synes jeg, er rigtig godt. Det bliver bare ikke til mere end det, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.