Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Samuelsen tavs om Løkkes politisk udpegede ambassadører

Udenrigsministeren vil ikke svare på, om Løkkes politisk udpegede ambassadører er del af fremtidens diplomati.

Fredag er udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) vært for en højniveau-konference om fremtidens diplomati på Asiatisk Plads i København. Arkivfoto.
Fredag er udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) vært for en højniveau-konference om fremtidens diplomati på Asiatisk Plads i København. Arkivfoto.

København. Fredag er udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) vært for en højniveau-konference om fremtidens diplomati på Asiatisk Plads i København.

Her foreslår udenrigsministeren, at Danmark skal udnævne en særlig ambassadør for digitalisering.

Anders Samuelsen vil til gengæld ikke svare på, om statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) forslag om at udpege politikere til ambassadørposter er en del af fremtiden for Danmarks diplomati:

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger Anders Samuelsen.

Løkkes forslag er ikke blevet vel modtaget af alle på Asiatisk Plads, fordi det vil afskære skolede diplomater fra nogle af ambassadørposterne.

Forslaget er lidt hånligt blevet kaldt en pensionsordning for politikere.

Lars Løkke Rasmussen mener dog, at der vil være store fordele ved at vælge personer med en stærkere politisk profil til nogle ambassadørposter. Det kan åbne eksportmuligheder og flere diplomatiske døre.

- I Danmark er vi alt for dårlige til at drage nytte af de kompetencer, som erfarne politikere oparbejder gennem et langt liv i politik. Det gør andre lande langt bedre end os, sagde Lars Løkke Rasmussen til Ritzau i december.

Udtalelsen faldt i forbindelse med, at Bertel Haarder (V) afslog stillingen som generalkonsul i Flensborg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.