Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Samuelsen skal møde Trumps udenrigsminister igen

Udenrigsministeren vil pleje forholdet til Danmarks vigtigste allierede, når han møder Rex Tillerson.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (V) på sit kontor i Udenrigsministeriet.
Udenrigsminister Anders Samuelsen (V) på sit kontor i Udenrigsministeriet.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) skal mandag og tirsdag i næste uge til Washington, hvor han skal mødes med den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

»USA er vores vigtigste udenrigs- og sikkerhedspolitiske allierede. Det er en stærk alliance, som naturligvis løbende skal plejes. Det vil jeg blandt andet gøre med mit besøg«, udtaler Samuelsen i meddelelsen.

Samuelsen har tidligere mødt Tillerson, blandt andet i forbindelse med et møde om Arktis sidste år.

På sin facebookprofil har Samuelsen beskrevet Tillerson som "meget, meget sympatisk: Tænksom, velovervejet, lyttende, handlekraftig når det er påkrævet."

Det er dog noget uklart, hvilken rolle udenrigsminister Tillerson spiller i den amerikanske regering for tiden, fortæller Niels Bjerre-Poulsen, der er lektor ved Syddansk Universitet og ekspert i amerikansk historie.

»Der var store forventninger, da han tiltrådte, om at han ville være en af de "voksne" omkring Trump,« siger Bjerre-Poulsen.

»Men om Trump nogensinde er kommet til fuldstændig at stole på ham, vides ikke rigtig. Der har været nogle kurrer på tråden.«

Blandt andet, at Tillerson på et møde i sommer ifølge amerikanske medier skulle have kaldt præsident Donald Trump for noget, der bedst kan oversættes med "idiot".

Derudover har Trump offentligt beskyldt Tillerson for at spilde tiden i sine bestræbelser på at forhandle med Nordkorea.

»Tillersons indflydelse synes også at være noget svækket af, at Trump har så stor tillid til sin svigersøn, Jared Kushner, som han har sat i spidsen for fredsprocessen i Mellemøsten«, vurderer Bjerre-Poulsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.