Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Samuelsen rejser dansk Tyrkiet-sag på EU-møde

Det er vigtigt, at de øvrige EU-lande ved, at overvågning af tyrkere er et tema i Danmark, mener Samuelsen.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) har taget sagen om tyrkisk overvågning af danske statsborgere op over for de andre udenrigsministre i EU.
Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) har taget sagen om tyrkisk overvågning af danske statsborgere op over for de andre udenrigsministre i EU.

Den danske udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), har rejst sagen om Tyrkiets overvågning af herboende tyrkere og dansktyrkere over for de øvrige udenrigsministre i EU.

Det skete på et møde i Malta fredag, fortæller udenrigsministeren.

En religiøs rådgiver for den tyrkiske ambassade i Danmark har åbent indrømmet indsamling af information om dansktyrkere. En oplysning, udenrigsministeren dog ikke kan bekræfte.

- Hvis det er rigtigt, synes jeg, at det for Tyrkiets vedkommende er et skridt i den forkerte retning i forhold til de værdier, vi står for i Europa og EU, siger Samuelsen.

- Det er vigtigt, at mine kolleger er opmærksomme på, at debatten pågår i Danmark. Og at vi ikke bryder os om det, siger han.

Ifølge udenrigsministeren har der været lignende historier i andre lande.

- Det lægger os alle sammen under pres, at den slags historier bliver ved med at opstå, siger Anders Samuelsen.

Samuelsen mener, det øger behovet for at øge presset på at få Tyrkiet til at "vende rundt og komme i den rigtige retning".

Han understreger dog, at der ikke lægges op til en fælles EU-indsats mod Tyrkiet. Det er fortsat op til de nationale myndigheder at behandle eventuelle sager om overvågning.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.