Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Samuelsen minder Løkke om regnestykket i blå blok

Venstre og Dansk Folkeparti kan ikke danne flertal alene, minder Anders Samuelsen om. Liberal Alliance har 13 afgørende mandater, lyder beskeden før onsdagens regeringsforhandlinger.

Kortfattet Samuelsen: Løkke har brug for vores mandater. LA afviser at være kørt ud på sidespor i regeringsforhandlinger. Vores mandater er afgørende, lyder det. Liberal Alliances 13 mandater er afgørende for, at Lars Løkke Rasmussen (V) kan danne regering.
Kortfattet Samuelsen: Løkke har brug for vores mandater. LA afviser at være kørt ud på sidespor i regeringsforhandlinger. Vores mandater er afgørende, lyder det. Liberal Alliances 13 mandater er afgørende for, at Lars Løkke Rasmussen (V) kan danne regering.

Det var en ordknap Anders Samuelsen (LA), der onsdag eftermiddag lod sig interviewe ganske kort af den fremmødte presse før de fortsatte regeringsforhandlinger med Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V).

Den kongelige undersøger har brugt det meste af dagen på at snakke med DF-formand Kristian Thulesen Dahl (DF), og de to partiformænd nærmer sig ifølge politiske kommentatorer og analytikere hinanden - om ikke andet så retorisk. Tirsdag aften var Thulesen Dahl endda til middag hjemme hos Løkke til uofficielle forhandlinger.

Betyder det, at Liberal Alliance er ved at blive hægtet af?

»Nej, jeg havde prioriteret en aften med min yngste søn hjemme i Horsens. Og jeg havde en udmærket Sankthans aften med gode og venlige naboer,« svarer Anders Samuelsen, der ikke er fornærmet over, at Kristian Thulesen Dahl tilsyneladende får en hel del mere tid sammen med Lars Løkke Rasmussen, end Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti får.

»Nej, for jeg er jo i den heldige situation, at jeg kan spørge jer om, hvor mange mandater Venstre og Dansk Folkeparti har tilsammen?,« lyder det retoriske spørgsmål fra Anders Samuelsen til de fremmødte journalister.

Et spørgsmål, den politiske leder selv svarer på for dernæst at stille et andet spørgsmål, der leder ham hen til pointen om, at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl ikke kan køre parløb alene:

»De har 71 mandater, og hvor meget skal der til et flertal? 90 mandater,« siger Anders Samuelsen, der afslutter med ordene:

»Så vi har 13 afgørende mandater, og det går vi ind og fortæller ham.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.