Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Samuelsen: Danskerne ville valfarte til mit blå Danmark

LA-leder deler i et tankeeksperiment landet op i en rød og en blå del. Sidstnævnte med højst 40 procent skat.

Liberal Alliances partiledertale ved Anders Samuelsen fotograferet på Folkemødet 2016.
Liberal Alliances partiledertale ved Anders Samuelsen fotograferet på Folkemødet 2016.

»I skal være med på et tankeeksperiment i dag,« indleder Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, sin tale på hovedscenen under Folkemødet på Bornholm.

»Vi leger, at vi deler Danmark op i en rød del og en blå del. Den røde kan være Aarhus og København. Den blå, hvor vi bestemmer, kan være Fyn, Lolland og her på Bornholm.«

Spørgsmålet er så, hvor danskerne helst vil bo henne. I den røde del af landet, eller i den blå.

I den blå del af Danmark i Samuelsens tankeeksperiment vil han blandt andet sænke prisen på daginstitutioner, gøre licensen frivillig, fjerne arveafgiften og registreringsafgiften, halvere selskabsskatten og sætte skatten til maksimalt 40 procent.

»Kan I mærke, at det bliver mere og mere attraktivt at flytte fra Østerbro til Lolland nu?«

»Skatteindtægterne vil tordne i vejret, fordi der vil komme så mange nye virksomheder og arbejdspladser til områderne,« siger Anders Samuelsen.

Alle ni folketingspartier har under Folkemødet hver en halv times taletid fra hovedscenen. Samuelsen slutter sin taletid af med at forudsige, hvad medierne vil skrive om hans tale:

»Journalisterne vil måske lave overskrifter som "LA foreslår igen maks. 40 procent skat på Fyn".«

»De vil sige, "han er da blevet rablende sindssyg, den mand!" Men pointen er at illustrere, at nytænkning ikke er farligt. Det er langt, langt farligere ikke at tænke nyt.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.