Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Samtlige røde partier er gået frem siden valget

De fem oppositionspartier ligger til 52,0 procent af stemmerne i ny måling, der giver blå blok 47,7 procent.

Arkivfoto: Med 1,7 procentpoint mønstrer Socialdemokratiet den største fremgang. Partiet står med 28,0 procent af stemmerne til at udbygge positionen som Folketingets absolut største parti.
Arkivfoto: Med 1,7 procentpoint mønstrer Socialdemokratiet den største fremgang. Partiet står med 28,0 procent af stemmerne til at udbygge positionen som Folketingets absolut største parti.

På arbejdernes internationale kampdag kan samtlige partier i rød blok notere sig en fremgang siden valget. Det viser en meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Med 1,7 procentpoint mønstrer Socialdemokratiet den største fremgang. Partiet står med 28,0 procent af stemmerne til at udbygge positionen som Folketingets absolut største parti.

Omvendt viser målingen tilbagegang for alle fire blå partier - på nær De Konservative. Folketingets mindste parti ligger med en fremgang på 0,6 procentpoint siden valget til 4,0 procent.

Samlet står rød blok til 52,0 procent af stemmerne svarende til 93 mandater. Blå blok med VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti står til 47,7 procent, svarende til 82 mandater.

Den maksimale usikkerhed på målingen er på cirka plus/minus 2,8 procentpoint.

Mens de fem oppositionspartier altså kan glæde sig over føringen, har Politiken dårlige nyheder til de af partierne, der kalder sig arbejderpartier.

Avisen kan mandag fortælle, at flere arbejdere stemte blåt end rødt ved seneste valg. Det viser en omfattende undersøgelse fra et kollegium af forskere.

Ved folketingsvalget gik 53 procent af arbejderstemmerne til blå blok med Dansk Folkeparti som det absolut største trækplaster.

Regeringens støtteparti fik 30 procent af alle arbejderstemmer - kun overgået af det traditionelle arbejderparti, Socialdemokratiet, der fik 31 procent.

Regeringspartiet Venstre fik 16 procent af arbejderstemmerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.