Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Særligt kvinder er i tvivl op til folkeafstemningen

Halvdelen af danske kvinder ved endnu ikke, hvor de vil sætte krydset ved EU-folkeafstemningen. Langt færre mænd er i tvivl. Forklaringen kan være, at flere kvinder er offentligt ansatte, mener ekspert.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Med under en måned til, at danskerne skal til stemmeurnerne for at stemme om det danske retsforbehold, er mange fortsat i tvivl. Og det gælder særligt blandt kvinderne.

For markant flere kvinder end mænd har nemlig ikke har bestemt sig for, hvor de skal sætte deres kryds. Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en måling fra analyseinstituttet Wilke.

I målingen er danskerne blevet spurgt, om de er i tvivl om, hvad de skal stemme 3. december. Det svarer over halvdelen af kvinderne, 51,5 procent, ja til, mens det kun er 20,6 procent af mændene, der endnu ikke har besluttet sig. Den store forskel mellem kønnene kan skyldes ansættelsesforhold. Det mener lektor ved Aarhus Unviersitet, Derek Beach, der henviser til, at der er en overvægt af kvinder i den offenltige sektor, mens mændene er overrepræsenteret i det private erhvervsliv.

»Vi ved generelt, at folk, der i deres dagligdag har det indre marked inden for rækkevidde, plejer at være mere pro-EU end dem, som for eksempel arbejder i det offentlige. De offentligt ansatte plejer derimod at opfatte EU som lidt af en trussel mod velfærdsstaten,« siger Derek Beach til Jyllands-Posten.

Ved EU-folkeafstemningen i december skal danskerne tage stilling til, hovrvidt de ønsker at Danmark skal erstatte det nuværende retsforbehold med en tilvalgsordning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.