Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sådan vil de Radikale kvæle hashsmugling

Et styrket europæisk politisamarbejde skal være med til at komme hashsmuglingen til livs, lyder det fra de Radikale, der afviser strengere straffe.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Hashsmugleren skal mærke, at politiet hele tiden er i hælene på ham.

Sådan lyder det fra de Radikale, der vil komme hashsmuglingen til livs ved at styrke det europæiske politisamarbejde.

- Det er vigtigt, når forbryderne arbejder grænseoverskridende, at politiet så også gør det, og derfor er et styrket politisamarbejde på tværs af de europæiske lande rigtig vigtigt, siger retsordfører Jeppe Mikkelsen (R).

Berlingske beskriver i dag Danmark som Nordens hashcentral, og fra både norske og svenske toldmyndigheder bliver der meldt om store mængder indsmuglet narko fra Danmark.

Det får de Radikale til at efterlyse en diskussion af det danske retsforbehold, som Jeppe Mikkelsen frygter vil komme til at spænde ben for den danske deltagelse i den fælles, europæiske indsats.

- Det bedste vil være at styrke politisamarbejdet, og det kan man allerbedst, hvis vi får afskaffet retsforbeholdet, siger Jeppe Mikkelsen, der frygter, at Danmark vil ende med at sidde uden for indflydelse.

- I forbindelse med Lissabon-traktaten besluttede man, at det europæiske politisamarbejde, Europol, skal gå fra det mellemstatslige niveau til det overstatslige niveau, og det kan betyde, at Danmark ikke kommer til at sidde med, når der skal træffes beslutninger, siger han.

Dansk Folkeparti vil have, at hashsmuglerne skal sidde længere tid bag tremmer, men det, mener Jeppe Mikkelsen ikke, er vejen frem.

- Det er et symbolforslag. Det er ikke noget, der vil have en reel effekt, siger han.

- Det, der betyder noget, er, hvis man som kriminel kan mærke, at politiet er i hælene på én, uanset hvilke grænser man krydser.

Søndag aften kom tre norske smuglere i ildkamp med politiet, da de forsøgte at smugle 250 kilo hash ud af Danmark. En smugler mistede livet og en politimand blev såret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.