Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Se kortet:

Så meget er antallet af indvandrere og efterkommere vokset i din kommune

Det er især kommuner med få indvandrere, som oplever høj vækst i antallet af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere. Men væksten fortsætter også på Vestegnen. Næsten hver tredje borger i Ishøj er nu ikke-vestlig indvandrer eller efterkommer.

Andelen af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere bliver udjævnet mellem kommunerne, men det går langsomt.

De nye befolkningstal fra Danmarks Statistik viser, at det især er kommuner med få ikke-vestlige indvandrere, som har haft den største vækst siden 2008. Men udjævningen mellem kommunerne går langtsomt, fordi mange kommuner vokser fra et meget lille antal.

Læs også: Derfor rammer ændret indvandrerudligning 22 kommuner

Vækst på 125,9 pct. i Favrskov

Favrskov Kommune har eksempelvis haft en vækst i antallet af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere på 125,9 pct. siden 2008, men alligevel er det i dag kun 3,7 pct. af befolkningen, som kommer fra ikke-vestlige lande.

Til sammenligning er antallet af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere kun vokset med 25,8 pct. i Ishøj, men her er det nu 31,8 pct. af befolkningen, som kommer fra ikke-vestlige lande.

Læs også: Store forskelle efter oprindelsesland

Hver femte vil være ikke-vestlig i 2060

Den gældende befolkningsprognose fra Danmarks Statistik vedrører perioden 2016-2060, og den forudsiger, at vestlige og ikke-vestlige indvandrere vil udgøre 20 pct. af befolkningen i 2060.

Ifølge definitionen er man indvandrer, hvis man er født i udlandet og ingen af ens forældre er både danske statsborgere og født i Danmark, mens man er efterkommer, hvis man er født i Danmark og ingen af forældrene er både danske statsborgere og født i Danmark.

Læs også: Ikke-vestlige indvandrere koster 33 mia. kr. om året

Hvis efterkommere bliver danske statsborgere, vil deres børn ikke blive klassificeret som efterkommere. Men børn af efterkommere, som begge har fastholdt et udenlandsk statsborgerskab, vil derimod blive rubriceret som efterkommere.

Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere udgør 13 pct. af befolkningen i 2017.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.