Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: VU-hjemmeside er mangelfuld

VU glemmer at fortælle på takhelle.dk, hvorfor der er blevet færre offentligt ansatte siden seneste folketingsvalg, mener S-ordfører Maja Panduro. Ifølge ordføreren skyldes faldet oprydningsarbejdet efter nulvækstperioden.

Der er blevet færre offentligt ansatte, siden Socialdemokraterne overtog regeringsmagten i 2011. Sådan lyder påstanden fra Venstres Ungdom (VU), og Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro (S), siger dem ikke imod.

»Det er rigtigt, at der har været et fald i den offentlige beskæftigelse,« siger hun og understreger, at hun ikke vil forholde sig til det eksakte tal.

Påstanden bliver præsenteret på VUs nye hjemmeside takhelle.dk, hvor de med en vis mængde ironi mellem linjerne takker statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for, at hun ifølge deres tal har fyret 13.752 offentligt ansatte, siden hun trådte ind i Statsministeriet.

Maja Panduro bifalder, at ungdomspartierne blander sig i den politiske diskussion, men hun mener, at der i dette tilfælde hører mere til historien, end det VU fortæller på hjemmesiden.

»Det er altid glædeligt, når ungdomspartierne tager del i debatten, men VU glemmer at fortælle, at regeringen efter folketingsvalget i 2011 overtog ansvaret for at rydde op efter den kæmpemæssige fest, som Lars Løkke Rasmussen (V) havde holdt i ministerierne og i kommunerne. En stor del af faldet i offentligt ansatte skyldes, at kommunerne i begyndelsen af vores regeringsperiode var i gang med at efterleve den nulvækst, som regeringen under Lars Løkke Rasmussen havde lavet indført,« siger ordføreren.

Tallene på hjemmesiden takhelle.dk har VU fået fra Danmarks Statistik og Finansministeriet. De baserer sig på antallet af fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere i kommunerne i perioden fra tredje kvartal i 2011 til fjerde kvartal i 2014.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.