Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S vil stoppe håndværkerfradrag - frygter overophedning

Boligjobordningen blæser ild i en byggebranche i højkonjunktur, mener finansordfører Benny Engelbrecht (S).

Benny Engelbrecht. Arkivfoto.
Benny Engelbrecht. Arkivfoto.

København. Socialdemokratiet vil stoppe boligjobordningen også kaldet håndværkerfradraget.

Det siger partiets finansordfører, Benny Engelbrecht, mens Dansk Folkeparti vil bevare ordningen og helst gøre den permanent.

- Det er der ikke brug for, når der er højkonjunktur i byggesektoren. Boligjobordningen giver god mening, når der er lavkonjunktur. Der er vi jo langt fra i dag, siger Benny Engelbrecht.

Ordningen udløber næste år. Fra 2018 kan husejere ikke længere trække visse håndværkerregninger fra i skat.

- Tilbage står, at den grønne boligjobordning ikke giver grønne effekter eller arbejdspladser. Derfor synes vi, at midlerne til boligjobordningen kan bruges bedre på anden vis, siger Benny Engelbrecht.

Dansk Folkeparti erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, er uenig.

Han mener, at der er en række fordele ved ordningen.

- Vi har blandt andet fået mindre sort arbejde, og det har også haft gavnlige effekter på antallet af studie- og lærlingepladser inden for håndværksfagene, siger han til DR.

Derfor ser partiet gerne, at der kommer en genforhandling, hvor man kan prøve at finde en fornuftig finansiering af en model, hvor man kan sikre en fortsættelse af boligjobordningen.

- En permanent model, hvor vi ved, hvad vi har at gå efter i flere år, vil være at foretrække, siger han.

I 2015 forlængede V-regeringen håndværkerfradraget til og med 2017 med støtte fra Alternativet og SF.

Fra 2016 har husejere ikke kunnet få lavet køkken eller badeværelse. Til gengæld kan boligjobordningen bruges til solceller på taget eller installation af såkaldt intelligent varme-, ventilations- eller lysstyring.

Boligjobordningen har beskeden virkning på sort arbejde, mener Benny Engelbrecht.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.