Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S vil skabe regionale lægeklinikker straks

Regioner må lave lægeklinikker, når der mangler læger, mener sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S).

Socialdemokratiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, forhandler med sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) om at løse lægemanglen.
Socialdemokratiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, forhandler med sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) om at løse lægemanglen.

Lægemangel i yderområder er vort største sundhedsproblem. Derfor skal de fem regioner straks åbne egne lægeklinikker, når området mangler læger. De skal ikke først udbyde ledig lægepraksis til private firmaer.

Det mener Socialdemokratiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen. Han forhandler med sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) om at løse lægemanglen.

- På Bornholm, Lolland-Falster og i Thy-Mors er det en kombination, som giver den store udfordring, siger Flemming Møller Mortensen.

- Der er mangel på praktiserende læger og sygehuslæger, men også på privatpraktiserende speciallæger. Dem er der næsten ingen af i de områder. Det er det største sundhedsmæssige problem, vi har i Danmark i øjeblikket.

I Nordjylland driver Falck lægeklinikker for regionen i Brovst, Dronninglund, Frederikshavn, Hurup og Frøstrup. I Thisted driver Nordic Medicare en klinik. De betjener 25.000 nordjyder, som tidligere var uden praktiserende læge.

- De fem regioner vil oprette egne lægeklinikker, når de mangler læger. De vil ikke gå omvejen over privat udbud, og de støttes af Socialdemokratiet, siger Flemming Møller Mortensen.

- De fem regioner står uanset politisk ståsted sammen om den anbefaling. Det skal vi lytte til. Det er stadig den væsentligste kampplads for de socialdemokratiske holdninger, siger partiets sundhedsordfører.

Regionale lægeklinikker skal ikke være permanente, påpeger han.

- Det er en midlertidig ordning. Den skal sikre, at alle danskere har en praktiserende læge, uanset hvor de bor, siger Flemming Møller Mortensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.