Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S vil skabe fire skattecentre i provinsen

S støtter udflytning af job med fire nye skattecentre i provinsen, siger finansordfører Benny Engelbrecht.

S støtter udflytning af job med fire nye skattecentre i provinsen, siger finansordfører Benny Engelbrecht.
S støtter udflytning af job med fire nye skattecentre i provinsen, siger finansordfører Benny Engelbrecht.

Regeringen skal skabe sikkerhed om statslige job. Usikkerheden stiger, når fem af Venstres folketingsmedlemmer vil forcere udflytningen af statslige job fra hovedstaden til provinsen.

Det siger Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht.

»Man skal ikke lytte ret lang tid for at høre, at dette er en intern strid i regeringen. Hverken De Konservative eller Liberal Alliance forholder sig til det,« siger Benny Engelbrecht.

Han beder innovationsminister Sophie Løhde (V) og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) forklare sig i et samråd.

I Jyllands-Postens kronik taler de fem jyske folketingsmedlemmer Eva Kjer Hansen, Preben Bang Henriksen, Carl Holst, Anni Matthiesen og Hans Christian Schmidt for at flytte 840 statslige job fra København.

De fem vil flytte Erhvervsstyrelsen til Silkeborg eller Nykøbing Falster. Bygningsstyrelsen skal sendes til Skanderborg. Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte skal også til provinsen.

Socialdemokratiet støtter regeringens udflytning af statslige job, fastslår Benny Engelbrecht.

»Jeg synes, at regeringens udflytningsplaner er ganske fornuftige. Vi støtter det også i Socialdemokratiet. Næste naturlige skridt er at styrke Skat ved at etablere fire nye skattecentre,« siger Benny Engelbrecht.

»To i Jylland, ét på Fyn og ét i området Sjælland Lolland-Falster.«

Landdistrikternes Fællesråd (LF) støtter forslaget fra de fem Venstre-folk.

»Statslige institutioner løser opgaver for borgere og virksomheder i hele landet. Derfor bør arbejdspladserne også være fordelt i hele landet,« siger LF's næstformand Karsten Gram i en skriftlig kommentar.

LF mener, at Venstre-folkenes plan gavner hele landet.

»Vi har rigtig gode erfaringer fra den seneste udflytningsplan, både tidsplanen og økonomien holder sig inden for planen. Og der er masser af kvalificeret arbejdskraft i landdistrikterne,« mener Karsten Gram

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.