Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S vil roses af Løkke for EU-rabat

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, bør rose statsministeren for at have fået den EU-rabat i hus, som Løkke selv ønskede. Det mener den socialdemokratiske EU-ordfører.

Her kan du blive lidt klogere på VK-regeringens udgifter på sundhedsområdet.
Her kan du blive lidt klogere på VK-regeringens udgifter på sundhedsområdet.

Det er »påfaldende«, så stille Lars Løkke Rasmussen (V) er blevet, siden statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fredag forhandlede en dansk milliardrabat hjem under topmødet i Bruxelles. Det mener den socialdemokratiske EU-ordfører, Jens Joel.

»Lars Løkke har ikke sagt noget som helst. Han bør vise bare en lille smule format og anerkende, at det er godt kæmpet hjem af statsministeren, og at det er godt for Danmark,« siger Jens Joel (S).

Fredag aften fik Thorning ros fra Venstre på ordførerniveau, da Lykke Friis (V) anerkendte, at Danmark nu skal betale en milliard kroner mindre om året til EUs fælles budget.

»Det skal regeringen naturligvis have ros for,« skrev EU-ordføreren i en pressemeddelelse.

Men det bør være formanden selv, der leverer de pæne ord, mener Jens Joel. For Lars Løkke har tidligere sagt, at der ville være »stor ros« fra hans side, hvis det lykkedes regeringen at få rabatten hjem.

»Venstre har haft meget travlt de seneste par dage med at snakke om, at vi gjorde for lidt på andre områder, for eksempel på infrastrukturen, hvor vi jo faktisk endte med en stigning i EU-budgettet. Jeg synes, man skal koncentrere sig om indholdet og det, Danmark rent faktisk har fået hjem, i stedet for partitaktik og meningsmålinger, siger Jens Joel.

Ved torsdagens og fredagens topmøde blev stats- og regerinscheferne enige om EUs budget for 2014-2020. Det landede på knap 1000 milliarder kroner og er dermed mindre end det forrige.

Det er positivt, at budgettet er reduceret, og Danmark har fået rabat, men »det hjælper jo ikke meget, hvis vi får en rabat på en milliard, men samtidigt går glip af store tilskud til for eksempel Femern-forbindelsen, havvindmølleparker eller forskningsprojekter«, lyder det fra Lykke Friis.

Men de to ting har ikke noget med hinanden at gøre, påpeger Jens Joel - »og det ved Lykke Friis også godt.«

»Det er noget pjat, at Venstre har mere travlt med at smide malurt i bægeret i stedet for at anerkende, at vi har fået et budget, som har skaffet os den rabat, vi har manglet i rigtig mange år,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.