Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S vil lade politikere halvere deres pension frivilligt

Politikere skal kunne vælge at halvere deres tjenestemandspension, foreslår Socialdemokratiet.

Folketingets finansudvalg skal godkende kommuneaftale og ankommer på Christiansborg. Her er det Pelle Dragsted.
Folketingets finansudvalg skal godkende kommuneaftale og ankommer på Christiansborg. Her er det Pelle Dragsted.

Socialdemokratiet spiller et nyt forslag på banen i det årelange tovtrækkeri om politikeres pensionsforhold.

Partiet vil lade de folkevalgte frivilligt vælge at halvere deres tjenestemandspension, som er blevet kritiseret for at være alt for lukrativ. Det skriver DR.

I dag er politikerne tyve år om at optjene den fulde pension, men med forslaget skal politikerne vælge at kunne være 37 år om at optjene pensionen.

Enhedslisten erklærer sig klar til at stemme for. Finansordfører Pelle Dragsted (EL) mener dog, at alle folketingsmedlemmer og ministre bør gå ned på »en mere ydmyg pension«.

»Men når det er sagt, så har vi også sagt, at vi gerne vil stemme for det her forslag. Og vi har også kollektivt sagt i gruppen, at vi så kollektivt går over på den her mere beskedne pension,« siger han til DR.

Enhedslistens opbakning til forslaget betinger dog, at der kommer fuld åbenhed om, hvilke politikere der vælger at gå ned i pension.

S-forslaget skal efter planen diskuteres onsdag i Udvalget for Forretningsorden.

Dansk Folkeparti, der sammen med Socialdemokratiet og Enhedslisten kan sikre flertal, har endnu ikke taget stilling til forslaget.

Socialdemokratiet har tidligere foreslået, at politikerne individuelt skulle kunne fravælge deres pensionsordning og overgå til en arbejdsmarkedspension foreslået af Vederlagskommissionen.

Både DF og Enhedslisten bebudede, at de ville stemme for forslaget, der dermed havde flertal. Men ved 2. behandlingen opdagede man et smuthul, der ville betyde, at politikerne kunne få en endnu højere pension.

Netop det smuthul forsøger nye ændringsforslag fra Socialdemokratiet at lukke. Efter planen skal forslaget med de efterhånden mange ændringsforslag 3. behandles torsdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.