Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S vil ikke love at stemme for Løkkes trepartsaftale

Radikale beskylder S for christiansborgfnidder, fordi S ikke vil melde klart ud om integrationsaftale endnu.

Leif Lahn Jensen.
Leif Lahn Jensen.

Socialdemokraterne har endnu ikke afgjort, om partiet vil hjælpe regeringen med at få flertal for den lovgivning, der måtte være påkrævet for at få trepartsaftalen igennem. Det siger beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen (S).

- Nu skal vi nærlæse aftalen. Og vi afventer et udspil fra regeringen.

- Vi vil selvfølgelig stille en masse spørgsmål. Vi synes, det ser spændende ud, og vi glæder os til at se, hvad regeringen kommer med.

- Vi har nogle ting, vi gerne vil, og nogle ting, vi ikke vil, siger Leif Lahn Jensen.

Fagbevægelsen, arbejdsgiverne og regeringen blev sent torsdag enige om en aftale, der skal sikre, at flere flygtninge kommer i job.

Det vigtigste element er den såkaldte integrationsgrunduddannelse (IGU), der betyder, at flygtninge i op til to år kan arbejde for elevløn - i nogle tilfælde helt ned til 49 kroner i timen.

Fagforbundet FOA har allerede meldt ud, at den aftale ikke er indgået med forbundets gode vilje. FOA frygter, at dets medlemmer, som blandt andet tæller sosu-assistenter og rengøringspersonale, vil blive erstattet med billig flygtningearbejdskraft.

Leif Lahn Jensen vil heller ikke forholde sig til den kritik endnu.

Den socialdemokratiske tøven vækker forundring hos den tidligere regeringspartner De Radikale, der har taget positivt imod trepartsaftalen.

- Det er ikke tid til fnidder nu. Nu er vi kommet et lille skridt i den rigtige retning, og parterne tager ansvar for at få flygtninge i arbejde, siger beskæftigelsesordfører Sofie Carsten Nielsen (R).

- Det er en mærkelig udmelding fra Socialdemokraterne at tøve på den her måde. Selvfølgelig skal man se lovgivningen, men man må da have en holdning. Socialdemokraterne burde bakke utvetydigt op, siger hun.

Regeringens mål er, at hver anden flygtning skal være i arbejde efter tre år. I dag er det kun hver tredje, der er det.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.