Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S vil i sidste øjeblik hjælpe DF til stramning af tiggeri-lov

Socialdemokratiet støtter et forslag om at udvide, hvad udløser skærpet straf for utryghedsskabende tiggeri.

Det skal også være en skærpende omstændighed at begå utryghedsskabende tiggeri foran supermarkeder på lige fod med stationer, gågader og i offentlige transportmidler, mener S og DF. Scanpix/Simon Bohr
Det skal også være en skærpende omstændighed at begå utryghedsskabende tiggeri foran supermarkeder på lige fod med stationer, gågader og i offentlige transportmidler, mener S og DF. Scanpix/Simon Bohr

Socialdemokratiet har i sidste øjeblik tilsluttet sig et forslag fra Dansk Folkeparti om en stramning af det lovforslag om straf af "utryghedsskabende tiggeri", som regeringen har forslået.

Forslaget vil udvide de områder, der skærper straffen, til også at inkludere utryghedsskabende tiggeri "i eller ved supermarkeder".

Det fremgår af en betænkning over loven afleveret til retsudvalget tirsdag.

I den udgave af loven, som regeringen har foreslået, skærpes straffen for utryghedsskabende tiggeri på gågader, stationer og i offentlige transportmidler. Her vil S og DF tilføje "i eller ved supermarkeder".

Skærpende omstændigheder er forhold ved en ulovlig handling, som gør bedømmelsen af den strengere.

Af betænkningen fremgår det, at regeringspartierne ikke har besluttet sig for, om de vil tilslutte sig forslaget.

Opbakningen har vakt et håb hos Dansk Folkeparti om, at regeringen kan overtales.

- Nu er der sket det pudsige i udvalgsbehandlingen, at Socialdemokratiet vil gå længere end regeringen. Så siger vi gerne haps og forsøger få stablet et flertal på benene, siger partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- Vi kan godt få loven strammet yderligere. Betænkningen viser, at vi er tæt på. Der står reelt, at regeringen er uafklaret. Derfor blæser det lidt i vinden, hvordan de stiller sig.

Socialdemokratiets støtte kommer i sidste øjeblik, da forslaget onsdag skal til afstemning i Folketinget.

Lovforslaget i sin nuværende form er udfærdiget af regeringen og har allerede fået støtte fra Dansk Folkeparti.

Partiet er kommet med to ændringsforslag. Både regeringspartierne og Socialdemokratiet har afvist at stemme for det andet.

Enhedslisten, SF, Alternativet og De Radikale vil stemme imod loven og begge ændringsforslag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.