Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S vil hellere oprette nye statsjob end flytte ud

Socialdemokratiet har ikke planer om flere store udflytningsrunder, hvis partiet får regeringsmagten.

Socialdemokratiet har ikke planer om flere store udflytningsrunder, hvis partiet får regeringsmagten. Foto: Liselotte Sabroe
Socialdemokratiet har ikke planer om flere store udflytningsrunder, hvis partiet får regeringsmagten. Foto: Liselotte Sabroe

Der kommer ikke flere storstilede planer om udflytning af statslige arbejdspladser, hvis Socialdemokratiet får magten efter næste valg.

Det siger finansordfører Benny Engelbrecht (S), efter at Dansk Folkeparti i tirsdagens Berlingske har meldt ud, at partiet mener, at udflytningerne bør fortsætte ud over det allerede planlagte.

»Socialdemokratiet støtter, at der har været en styrkelse af statslige arbejdspladser i provinsen,« fastslår Benny Engelbrecht.

»Men vi synes, at næste naturlige skridt er, at man fokuserer på, at de nye statslige arbejdspladser, der oprettes, oprettes i provinsen.«

Socialdemokratiet har blandt andet en plan om at ansætte 1000 nye skattemedarbejdere. De skal placeres i fire skattecentre i provinsen.

Det kommer ud over de aftaler, som partiet allerede har indgået med den nuværende regering om at genoprette skattevæsnet, understreger Engelbrecht.

Finansordføreren pointerer, at det ikke er udelukket, at statslige arbejdspladser flyttes ud under en S-ledet regering, hvis det giver mening. For eksempel har partiet tidligere talt for at flytte Fiskeristyrelsen til Nordjylland.

»Sådan nogle ting er det helt naturligt at se på løbende. Men vi fremlægger ikke en stor plan for udflytninger som del af et valgoplæg. Vi har fokus på, at der er nye statslige arbejdspladser, der skal etableres.«

Benny Engelbrecht mener desuden, at der er brug for at »rydde op« i de udflytninger, der allerede er sat i gang, før man begynder at overveje nye.

»Nu er der sat gang i rigtig mange flytteplaner. Og en god del af dem er hverken halvt eller helt implementeret, når vi når frem til næste folketingsvalg. For eksempel er Udlændingestyrelsens flytning til Næstved slet ikke påbegyndt endnu,« siger Engelbrecht.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.