Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S vil hale dansk-østrigske asylplaner ud af Støjberg

Socialdemokratiet tvivler på, at regeringen er særlig langt i sine planer om fælles europæisk udrejsecenter.

»Det er en stor udfordring at finde et land, vi kan placere det her udrejsecenter i. Derfor er det noget, der kræver noget rugbrødsarbejde,« sagde udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) under samråd tirsdag. Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
»Det er en stor udfordring at finde et land, vi kan placere det her udrejsecenter i. Derfor er det noget, der kræver noget rugbrødsarbejde,« sagde udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) under samråd tirsdag. Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Hvor langt er regeringen egentlig med at etablere et udrejsecenter for afviste asylansøgere sammen med andre europæiske lande?

Det spørgsmål står stadig hen i det uvisse, efter at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har været i et åbent samråd om emnet tirsdag.

Ministeren kunne ikke oplyse ret meget, da det vil skade forhandlingerne, forklarede hun. Det eneste, der står fast, er, at der er tale om et samarbejde mellem Danmark og Østrig, som har været i gang siden foråret.

Og så står det også klart, at der ikke bliver oprettet noget fysisk udrejsecenter i noget andet land i indeværende år.

Men de svar er ikke nok for den socialdemokratiske EU-ordfører, Peter Hummelgaard Thomsen, der havde indkaldt samrådet.

Han mistænker regeringen for i virkeligheden ikke at være særlig langt med planerne, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) annoncerede i forbindelse med grundlovsdag.

Socialdemokratiet støtter grundlæggende tanken om, at migranter, der ikke har krav på asyl, ikke skal være i Europa, forklarer han.

»Vi synes, at det er vigtigt. Og vi vil gerne bidrage til det. Men vi gider heller ikke blive holdt for nar,« siger Peter Hummelgaard.

»Vi har på fornemmelsen, at statsministeren har gjort regning uden vært.«

Han vil forsøge at få flere oplysninger ud af Støjberg i et lukket samråd, oplyser han.

Støjberg oplyste på samrådet, at der bliver arbejdet intenst.

»Det er en stor udfordring at finde et land, vi kan placere det her udrejsecenter i. Derfor er det noget, der kræver noget rugbrødsarbejde,« sagde hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.