Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S vil give banderne forbud mod at forsamle sig

Socialdemokratiet vil gøre det muligt at fratage bandemedlemmer retten til at forsamle sig i større grupper.

København. Imens myndighederne arbejder på at gøre banden Loyal to Familia (LTF) ulovlig, er Socialdemokratiet klar til at gå endnu videre.

Partiet vil ifølge Jyllands-Posten give politiet mulighed for at fratage bandemedlemmer retten til at forsamles i større grupper.

- Det er en vigtig del af bandernes strategi at være mange sammen og optræde truende i gadebilledet. Og det vil vi ikke længere acceptere, siger partiformand Mette Frederiksen (S) til avisen.

Bandetilholdet skal gøre det ulovligt alene at befinde sig på samme sted eller at færdes i fællesskab, hvis det kan betyde en konkret fare for andre, skriver avisen.

Bliver tilholdet brudt, skal straffen være fængsel i op til 30 dage.

Mette Frederiksen afviser, at forslaget går imod grundloven, hvor det sikres, at man har ret til at forsamle sig.

Forslaget kommer kort tid efter, at Rigsadvokaten har givet grønt lys til, at der kan føres sag ved de danske domstole, så LTF kan gøres ulovlig.

Imens efterforskningen af forbuddet først ventes færdig i første halvår af 2018, kan Socialdemokratiets nye forslag ifølge partiet være en realitet i løbet af et par uger.

Det kræver særlige situationer, hvis forsamlinger skal forbydes, understreger juraprofessor Jens Elo Rytter fra Københavns Universitet

- Forslaget er et ret vidtgående indgreb i forsamlingsfriheden. Principielt er det ikke umuligt at gennemføre, men det kræver, at myndighederne kan løfte en klar bevisbyrde, siger han til Jyllands-Posten.

Der skal være fare for liv og alvorlig vold, vurderer han.

Christina Egelund, retsordfører for Liberal Alliance, advarer imod forslaget. Hun mener, at man i stedet skal bekæmpe banderne på deres kriminelle handlinger.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.