Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Vi har ikke glemt de danske praktikpladser

Den nye aftale om at sende danske elever i praktik i Tyskland betyder ikke, at regeringen har glemt kampen for de danske praktikpladser.

Selvom danske elever siger »danke« og drager sydpå til Tyskland for at få gennemført et praktikophold, så har regeringen ikke glemt kampen for at skabe flere praktikpladser herhjemme.

Det understreger Socialdemokraternes ordfører for ungdomsuddannelser, Ane Halsboe-Jørgensen (S).

»Vi gør stadig, alt vi kan for at sikre alle de pladser, der er brug for,« siger hun.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) står bag en ny aftale mellem Danmark og Tyskland, der gør, at danske elevers praktikophold syd fra grænsen får samme anerkendelse som i Danmark.

Herhjemme står 12.000 elever i øjeblikket uden en praktikplads, mens man i Tyskland har et overskud af praktikpladser på 33.000. Ifølge Avisen.dk mangler man alene i delstaten Slesvig-Holsten, der hænger sammen med Jylland, 1.200 lærlinge.

Den nye aftale med Tyskland får kritik fra Enhedslisten, Dansk Folkeparti samt Teknisk Landsforbund. Parterne mener, at det er for let at sende elever til Tyskland, når man bør fokusere mere på at få niveauet i Danmark op.

Men Ane Halsboe-Jørgensen understreger, at der ikke er tale om tvang, hvis de unge vil til udlandet for den praktiske erfaring. Der er tale om et supplement til arbejdet med at skabe flere danske praktikpladser.

»Vi vil gerne give de unge en øget mulighed for at tage til Tyskland, hvis de har lyst,« siger hun og forstår godt, hvis eleverne kan blive afskrækket af det anderledes sprog og lavere praktikløn.

»Jeg kan godt forstå, hvis unge rundt omkring ikke har modet på at rykke det hele op og flytte til Tyskland. Det er heller ikke obligatorisk,« siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.