Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Vi har et godt samarbejde med erhvervslivet

Socialdemokraterne vil ikke forholde sig til erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsens udtalelser, men erhvervsordfører Benny Engelbrecht understreger, at forholdet til erhvervslivet er godt.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) vækker opsigt med sine udtalelser om, at visse dele af erhvervslivet aktivt modarbejder regeringens økonomiske politik.

Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht (S), vil ikke kommentere ministerens udmelding, men han understreger, at regeringens samarbejde med det danske erhvervsliv efter hans mening er godt.

- Naturligvis er der altid kræfter, der arbejder benhårdt for deres særinteresser, men det vil der altid være, uanset regeringens farve. Men generelt oplever Socialdemokraterne og regeringen, at erhvervslivet er samarbejdsvilligt og professionelt, siger Benny Engelbrecht, der nævner akutjobaftalen som et eksempel på, at virksomhederne tager ansvar.

- Et andet eksempel er regeringens otte vækstteams, hvor også de små og mellemstore virksomheder stiller op og yder en indsats. Det er yderst prisværdigt, for vi ved, hvor svært det er for dem at finde tid, siger han.

S-ordføreren mener også, at regeringens økonomiske politik bliver positivt modtaget i erhvervskredse.

- Vi er for eksempel gået meget langt for at løse op for kreditklemmen ved at stille lånemuligheder til rådighed for virksomhederne. Det er en meget socialdemokratisk løsning, men det er bestemt ikke noget, som erhvervslivet er imod. Vi møder større ideologisk modstand i Folketinget, siger Benny Engelbrecht.

Annette Vilhelmsens udtalelser faldt i Kjerteminde Avis, hvorefter hun bekræftede dem over for ekstrabladet.dk. Men sent onsdag aften trækker hun i land i en pressemeddelelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet.

- Mine udtalelser om årsagen til lav vækst og arbejdsløshed var desværre uklare, siger ministeren.

- Jeg vil gerne understrege, at vi i regeringen har godt samarbejde med erhvervslivet og mange dygtige virksomheder, erklærer hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.