Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Vi har et fornuftigt forsvar med det nuværende budget

Socialdemokratiet ser ingen grund til, at det danske forsvarsbudget øges, sådan som Nato ønsker.

Danmark er i stand til at have et ordentligt og effektivt forsvar med det nuværende budget på cirka 1,2 procent af bruttonationalproduktet, mener Socialdemokratiet. Free/Colourbox
Danmark er i stand til at have et ordentligt og effektivt forsvar med det nuværende budget på cirka 1,2 procent af bruttonationalproduktet, mener Socialdemokratiet. Free/Colourbox

København. I øjeblikket udgør det danske forsvarsbudget cirka 1,2 procent af bruttonationalproduktet. Og det er godt nok.

Sådan lyder reaktionen fra Socialdemokratiet på forsvarsminister Peter Christensens (V) udmelding om, at faldet i det danske forsvarsbudget skal stoppe i det næste flerårige forlig om forsvaret.

- Med det budget, vi har i dag, har vi vist, at vi godt vil have et ordentligt og effektivt forsvar. Det er også det, der er udgangspunktet for os i forhold til de kommende forhandlinger, siger forsvarsordfører Henrik Dam Kristensen (S).

Ifølge Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, skal medlemslandene begynde at øge forsvarsbudgetterne og bevæge sig op imod to procent af bruttonationalproduktet over de kommende ti år.

Men det må komme an på, hvad man kan få for pengene, mener Henrik Dam Kristensen.

- Danmark er i stand til at deltage i rigtig mange internationale missioner og gør det i øvrigt bragende godt, siger han og tilføjer:

- Vi har også lige været i stand til at købe nye kampfly inden for budgettet, så jeg synes, at udgangspunktet er, at vi bruger cirka 1,2 procent af bruttonationalproduktet. Det har vi i dag et fornuftigt forsvar for, og det kan vi også have i fremtiden.

Ifølge forsvarsminister Peter Christensen har regeringen endnu ikke lagt sig fast på den økonomiske ramme i det nye forsvarsforlig, som ministeren vil indlede forhandlinger om næste år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.