Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Venstres bredbåndsfond er et »blålys«

Socialdemokraterne skyder Venstres forslag om en bredbåndsfond ned. Dels rækker pengene ikke langt, dels vil det fjerne branchens lyst til at investere, lyder det fra partiets IT- og teleordfører.

Socialdemokraterne har ikke meget til overs for Venstres forslag om en national bredbåndsfond, der skal give en økonomisk håndsrækning til udkantsdanskere med sløve internetforbindelser.

Venstre vil poste 300 millioner kroner i en fond, hvor borgere kan søge om tilskud til etablering af ordentlige internetforbindelser. Men det beløb rækker ikke langt, påpeger Socialdemokraternes IT- og teleordfører, Karin Gaardsted (S).

»300 millioner kroner er ikke ret mange penge, når man sammenligner med, at teleselskaberne udbygger på mobil- og bredbåndsnettet for seks milliarder kroner om året,« siger Karin Gaardsted.

Venstre vil hente pengene til bredbåndsfonden fra de indtægter, som staten får fra teleselskaberne, når man udbyder frekvenser til mobiltelefoni. På den måde er det ifølge Venstre branchen selv, der kommer til at betale for en bedre internetdækning.

Men det er et »lille blålys«, lyder det fra Socialdemokraterne.

»Det er skatteborgernes penge, og når vi begynder at bruge dem på sådan noget her, vil det virke demotiverende på teleselskaberne. De vil miste lysten til at investere. For hvis vi står med skattekroner, hvorfor skulle de så investere? Det ville være en rigtig dårlig udvikling,« siger Karin Gaardsted.

Hun mener, at vejen til bedre internet- og mobildækning er, at staten og kommunerne stiller krav til teleselskaberne, når man udbyder frekvenser.

»Vi vil hellere motivere selskaberne til at investere mere. Det gør vi allerede i dag, når vi har udbud af frekvenser. Det gjorde vi eksempelvis ved udbud af 800 MHz-båndet, hvor vi sagde til vinderen af udbuddet - i det her tilfælde TDC - at de skulle opgradere i 207 postnumre inden udgangen af 2015. Og det er de faktisk allerede færdige med. Så det er en god idé at bruge udbud af frekvenser til at stille modkrav,« siger Karin Gaardsted.

Hun opfordrer også kommunerne til at stille krav om internet- og mobildækning, når de køber internet og mobiltelefoni til de ansatte og institutionerne i kommunen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.