Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Venstre hykler om fyringer i det offentlige

Ifølge Venstre vil det hævede anlægsloft koste arbejdspladser i kommunerne. Et udtryk for ren hykleri, lyder reaktionen fra Socialdemokraterne.

Velfærden får et fur, når regeringen giver kommunerne mulighed for at bygge i stedet for at bruge penge på service, mener Venstre.

Ifølge kommunalordfører Jacob Jensen (V) vil de to milliarder kroner, som anlægsloftet hæves med, koste arbejdspladser, men det er rendyrket hykleri, mener Socialdemokraterne.

- Der er slet ikke sammenhæng i Venstres udmeldinger fra den ene uge til den anden, siger skatteordfører Thomas Jensen (S).

- Når Lars Løkke vil indføre nulvækst i det offentlige frem til 2020 og spare 30 milliarder kroner, kommer danskerne ikke til at mærke noget, men når vi flytter to milliarder kroner fra drift til anlæg, vil det føre til fyringer og ringere velfærd. Begge dele kan ikke være rigtigt, siger S-ordføreren.

Løftet af anlægsloftet fra 16 til 18 milliarder kroner i 2013 kommer som svar på en bøn fra kommunerne. Der er plads til at bruge flere penge på anlæg, fordi kommunernes udgifter til drift ligger under budget, men ifølge Venstres Jacob Jensen er der en klar sammenhæng mellem flere penge til byggeri og nedskæringer på velfærden.

- Når man skal ud at finde for to milliarder kroners besparelser på driften, vil det selvfølgelig betyde, at der vil være serviceydelser, man ikke længere kan tilbyde borgerne. Man skal ud og fyre offentligt ansatte for at kunne finde de midler, siger han.

Det afviser Thomas Jensen.

- Der er tale om penge, som kommunerne ikke har budgetteret med. Der er vel ikke flere, der skal fyres, fordi man vælger at bruge pengene på anlæg, siger den socialdemokratiske ordfører.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.