Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Vælgernes efterlysning af nyt højre er »en trist tendens«

Det er en kedelig tendens, at mange danskere efterlyser et højreparti med en strammere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti, mener Socialdemokraternes Trine Bramsen.

Arkivfoto. Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen.
Arkivfoto. Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen.

Det er en trist udvikling, at en del af de danske vælgere tilsyneladende savner et parti med en strammere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti. Det siger Socialdemokraternes retsordfører og medlem af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik i Folketinget, Trine Bramsen (S).

»Det er en trist tendens, at der er så stor en andel af danskerne, der er så højredrejede,« siger hun.

Eksperter har hidtil udelukket, at der er folkelig grobund for et parti, der ligger længere til højre end Dansk Folkeparti. Ikke desto mindre viser en ny måling lavet af analyseinstituttet Wilke for Jyllands-Posten, at 13 procent af vælgerne ville overveje at stemme på »et nationalkonservativt parti til højre for Dansk Folkeparti med stop for indvandringen som hovedemne«.

Lige så mange svarer, at de savner et parti på stemmesedlen, der har en strammere udlændingepolitik, end Kristian Thulesen Dahl (DF) og hans partifæller repræsenterer.

Men målingen får ikke Socialdemokraterne til at ændre linje, understreger Trine Bramsen.

»Vi ligger rigtig stærkt på udlændingepolitikken med en meget balanceret politik, og det her kommer ikke til at ændre ved vores politik. Det skal det i øvrigt heller ikke gøre: Vi er socialdemokrater, og det fortsætter vi med at være,« siger hun.

Den islamkritiske forfatter Lars Hedegaard har annonceret, at han vil stille op til Folketinget som løsgænger med fokus på netop en stram udlændingekurs. Derudover vil den nationalkonservative forening Dansk Samling med blandt andet historikeren Morten Uhrskov stille op til Folketinget.

Trine Bramsen understreger, at det står alle frit for at stille op til Folketinget.

»Jeg er socialdemokrat og tilbyder socialdemokratisk politik. Hvis der er nogen, der vil starte et andet parti, så er udgangspunktet jo, at det må man så gøre,« siger hun.

Dog kan et eventuelt nyt højre i Folketinget formentlig forvente modstand snarere end samarbejde fra Socialdemokraterne, siger Trine Bramsen:

»Hvis der kommer et sådant højreparti, så skal de ikke ét eneste sekund være i tvivl om, at vi selvfølgelig vil udfordre dem og give dem kamp til stregen i forhold til deres holdninger.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.