Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S-uenighed om købesex

Der er uenighed i den socialdemokratiske folketingsgruppe om et eventuelt forbud mod købesex. Morten Bødskov, næstformand i folketingsgruppen, er bekymret for de retspolitiske konsekvenser af et forbud.

Socialdemokraterne skal på partiets kongres i september diskutere et nyt program, hvor købesex er et af emnerne.
Socialdemokraterne skal på partiets kongres i september diskutere et nyt program, hvor købesex er et af emnerne.

Der er allerede nu lagt op til en heftig debat på Socialdemokraternes partikongres til september. Der er nemlig uenighed i folketingsgruppen om partiets holdning til købesex.

Mette Frederiksen, Socialdemokraternes næstformand, fortæller i dagens udgave af Jyllands-Posten, at partiets programudvalg på partikongressen til september vil anbefale de kongresdelegerede at vedtage en kriminalisering af de prostitueredes kunder. Men det skal man passe på med, mener Morten Bødskov, næstformand i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Flere hundrede ekstra politibetjente kan blive konsekvensen af et forbud mod købesex, forudser han.

- Hvis man vil forbyde købesex, skal man have fat i kunderne, og det vil kræve ekstra overvågning af prostitutionsmiljøet. Der vil blandt andet være tale om telefon- og rumaflytninger, og det er altså tunge efterforskningsmetoder at tage i anvendelse, siger Morten Bødskov til berlingske.dk

Allerede på kongressen sidste år forsøgte blandt andre tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen med opbakning fra partiets ungdomsorganisation, DSU, at få kongressen til at vedtage, at partiet skulle arbejde for et forbud. Men dengang blev diskussionen sparket til hjørne. Men nu skal diskussionen altså tages til september.

Løser ikke det hele med forbud
Morten Bødskov mener derfor, at hans partikolleger grundigt bør overveje, hvilke retspolitiske overvejelser et forbud vil føre med sig.

- Man løser ikke det hele med et forbud. Et forbud vil kræve flere betjente i hundredetal, og det vil kræve enorme ressourcer hos anklagemyndighederne, fordi det altså stadig skal bevises over for en dommer, at der var tale om købesex, siger Morten Bødskov.

Socialdemokraterne skal på partiets kongres i september diskutere et nyt program, hvor købesex indgår som et af emnerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.