Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Udseende skal ikke koste folk dagpengene

Hvis folks fremtoning forhindrer dem i at få et job, skal de rådgives i den rette retning, mener Socialdemokraterne, der afviser Liberal Alliances forslag om at fratage folks dagpenge.

Det er både umenneskeligt og virkelighedsfjernt, når Liberal Alliance foreslår at tage dagpenge eller kontanthjælp fra folk, der eksempelvis bærer et rocker-rygmærke eller har ansigtet fuld af tatoveringer.

Sådan lyder reaktionen fra Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen (S).

»Det er det værste vrøvl, jeg længe har hørt, og det viser bare, at de aldrig har været ude og møde de her mennesker,« siger han.

Liberal Alliances Ole Birk Olesen (LA) argumenterer med, at folks fremtoning reelt kan betyde, at de ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet - som er kriteriet for at kunne modtage dagpenge og kontanthjælp. Men den præmis køber Leif Lahn Jensen ikke.

Han henviser til en ung lærling med tatoveringer i hele ansigtet, som Folketingets Beskæftigelsesudvalg i sidste uge mødte på en byggeplads i Aarhus.

»Jeg er sikker på, at han vil bidrage positivt til arbejdsmarkedet mange år fremover, så jeg vil bare sige til Ole Birk Olesen: Vil du virkelig have frataget ham chancen?«

Leif Lahn Jensen erkender, at fremtoningen har stor betydning for folks chancer for at få et arbejde.

»Men jeg tror ikke, at vi hjælper disse mennesker ved at tage penge fra dem - tværtimod vil vi skubbe dem ud i en tilstand, der på den lange bane også vil koste samfundet dyrt. Hvis vi derimod giver dem en chance og rådgiver dem til en bedre fremtoning, kan det være, at vi kan hjælpe dem på rette vej,« siger arbejdsmarkedsordføreren.

Han advarer samtidig mod næste skridt, hvis Liberal Alliances forslag bliver ført ud i virkeligheden:

»Hvad så med dem, der har drukket hele livet eller har overspist og er blevet svært overvægtig? Skal vi så også sige til dem, at deres fremtoning gør, at de skal fratages retten til dagpenge eller kontanthjælp?«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.