Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Udlændinge må ikke få arbejde til lavere løn

Danmark må kun tiltrække højtlønnede specialister, mener Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht.

Danmark må kun tiltrække højtlønnede specialister, mener Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht.
Danmark må kun tiltrække højtlønnede specialister, mener Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht.

Danmark skal ikke lade udlændinge arbejde til en lavere årsløn end i dag. I stedet skal vi kun tiltrække højtlønnede specialister og ikke de lavtlønnede, som udkonkurrerer deres danske kolleger.

Det mener Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht.

En ny analyse fra Finansministeriet viser, at 6000 højtlønnede udlændinge på beløbsordningen årligt giver statskassen en gevinst på én milliard kroner.

Ordningen giver adgang til det danske arbejdsmarked for borgere uden for EU, som tjener mere end 418.000 kroner om året.

»Det er især en god historie, fordi det er højtlønnede. Så vi sikrer, at de både bidrager til virksomhederne og samfundet,« siger Benny Engelbrecht.

»Hvis jeg må være lidt fri, så er det nærmest et sandhedsbevis for, at det er en god idé, at vi har en høj grænse for beløbsordningen. Grænsen er god og fornuftig og skal ikke sænkes.«

Ved hjælp af et flertal uden om regeringen lykkedes Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet i sommeren 2016 med at hæve beløbsgrænsen og stramme ordningen.

Finansminister Kristian Jensen (V) mener, at partierne har skudt sig i foden.

Argumentet bider ikke på Socialdemokratiets finansordfører.

»Jeg siger lige præcis det modsatte. Pointen er, at ordningen omfatter folk, som har en relativt høj indkomst. Så er de mennesker også med til at bidrage til samfundet. Det er godt,« siger Benny Engelbrecht.

Hvis regeringen sænker beløbsgrænsen, så tiltrækkes lavtlønnede udlændinge uden særlige kompetencer, mener han.

»Vi skal først og fremmest beskytte det almindelige danske arbejdsmarked,« siger Benny Engelbrecht.

»Hvis finansministeren har varme drømme om, at vi skal tiltrække ufaglært arbejdskraft til lave lønninger, som kan presse det danske arbejdsmarked, så er det ikke den vej, vi synes, er den rette og solidariske.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.