Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S udelukker R: Mette Frederiksen vil danne ren S-regering

Mette Frederiksen og Socialdemokratiet udelukker De Radikale fra at være med i regeringen, hvis magten skifter efter næste valg.

Formand for socialdemokratiet Mette Frederiksen taler med pressen efter den udvidet spørgetime i Folketingssalen på Christiansborg i København, tirsdag den 8. maj 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Formand for socialdemokratiet Mette Frederiksen taler med pressen efter den udvidet spørgetime i Folketingssalen på Christiansborg i København, tirsdag den 8. maj 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Socialdemokratiet går til valg på at danne en regering, der er uden deltagelse fra De Radikale efter næste folketingsvalg.

Det skriver Jyllands-Posten.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, udstikker garanti til vælgerne om, at en eventuel S-regering ikke vil få selskab af andre partier i den kommende valgperiode.

»Vi går efter at danne en S-mindretalsregering, såferemt mandaterne måtte tilsige det efter næste valg,« udtaler Mette Frederiksen (S) til Jyllands-Posten.

En regering bestående af kun Socialdemokratiet vil ifølge Mette Frederiksen være mere manøvredygtig i en politisk virkelighed, hvor rød og blå blok er i opløsning.

»Når jeg ser ud over Folketinget i dag, ser jeg muligheder for at samarebjde med mange partier om meget. Men der er ikke ét parti, vi kan gøre det hele med,« siger hun til Jyllands-Posten.

Udmeldingen er et opbrud med de seneste 25-års tradition for, at Socialdemokratiet og De Radikale har delt regeringskontorer.

Velfærd, det grønne område og udlændingepolitikken er de tre pejlemærker, som den eventuelle S-regering vil styre efter. Uenigheder på kryds og tværs gør, at partiet hellere vil gå solo end danne par med andre, skriver Jyllands-Posten.

»Jeg ønsker ikke at sætte mig i spidsen for et Danmark, der ikke har styr på udlændingepolitikken,« siger Mette Frederiksen. For hende er udlændingepolitikken vigtigst, fordi det både er et spørgsmål om sikkerhed, velfærdssamfundets fremtid og dansk økonomi.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.