Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S til Støjberg: Kæmp for grænsekontrollen

Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, mener ikke, at tiden er til at stoppe kontrol ved grænsen.

Arkivfoto: Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, mener ikke, at tiden er til at stoppe kontrol ved grænsen.
Arkivfoto: Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, mener ikke, at tiden er til at stoppe kontrol ved grænsen.

Så længe der ikke styr er på EU's ydre grænser, skal Danmark fortsætte grænsekontrollen mod Tyskland.

Det mener retsordfører Trine Bramsen (S), efter at EU-Kommissionen tirsdag kom med et krav om, at kontrollen skal udfases i løbet af de næste seks måneder.

Hun opfordrer derfor regeringen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til at kæmpe for fortsat forlængelse.

»Vi vil bede regeringen om to ting: For det første må de altså lægge pres på EU i forhold til at få styr på de ydre grænser,« siger hun.

»Den anden ting er at sige meget klart til kommissionen, at så længe der ikke er styr på de ydre grænser, så længe vi ikke ved, hvor mange mennesker der kommer ind, og hvornår og hvor de kommer, så er det altså nødvendigt at have tilladelse til midlertidig grænsekontrol i Danmark.«

Danmark har sammen med en række andre lande ekstraordinært fået lov til at lave midlertidig grænsekontrol.

Det skyldes kommissionens vurdering af, at EU's ydre grænser var brudt sammen under presset fra flygtninge- og migrantstrømmen.

Tilladelsen blev også givet til Østrig, Tyskland, Sverige og Norge. Alle landene fik tirsdag besked fra kommissionen på at udfase grænsekontrollen.

Her lød begrundelsen, at situationen ved de ydre grænser er så forbedret, at det igen bør være muligt at bevæge sig frit omkring i Europa.

Det er Trine Bramsen dog ikke enig i.

»Man kan vel næppe sige, at der er styr på situationen, når man ikke ved hvor, hvornår og hvor mange, der kommer ind over de ydre grænser,« siger hun.

Samtidig mener hun også, at der stadig er alt for store menneskemængder, som bevæger sig ind i Europa.

Ifølge tal fra FN's flygtningeorgan, UNHCR, ankom 14.059 migranter til Europa med båd i april.

Da den danske grænsekontrol ved grænsen til Tyskland begyndte i januar 2016, var tallet oppe på 72.688 migranter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.